Šiška v karamelovej omáčke
Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 5. októbra 2018
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 5. októbra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme cesto vykysnúť asi 45 minút. Cesto mierne rozvaľkáme a vykrojíme pohárom šišky.
- 2
Necháme ich ešte jednotlivo podkysnúť a vysmážame na oleji v hrnci tak, aby plávali.
- 3
Omáčka: Cukor skaramelizujeme a zalejeme smotanou. Stálym miešaním vznikne omáčka. Šišku položíme do nej a dekorujeme džemom a ovocím.
Tiež kysnuté šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu