Kysnuté šišky
Kysnuté šišky

Šiška v karamelovej omáčke

Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 5. októbra 2018
Šiška v karamelovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
1 bal.
1 ks
štipka
1 KL
4 PL
1 PL
2 PL
1 PL
250 ml
Omáčka:
200 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme cesto vykysnúť asi 45 minút. Cesto mierne rozvaľkáme a vykrojíme pohárom šišky.

  2. 2

    Necháme ich ešte jednotlivo podkysnúť a vysmážame na oleji v hrnci tak, aby plávali.

  3. 3

    Omáčka: Cukor skaramelizujeme a zalejeme smotanou. Stálym miešaním vznikne omáčka. Šišku položíme do nej a dekorujeme džemom a ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia