Michelské vítacie koláče

medovnicek - fotkamedovnicek, 28. augusta 2011

Tento recept mám doma odložený už roky - je zo starého českého časopisu Rytmus života. Až teraz som sa pokúsila ho vyskúšať . Akosi som Zobraziť celý popisTento recept mám doma odložený už roky - je zo starého českého časopisu Rytmus života. Až teraz som sa pokúsila ho vyskúšať . Akosi som sa natrápila s plnkami, urobila som ich príliš husté, musela som riediť, pretože sa mi potom nedali dobre vytláčať zo zdobičky.

Suroviny

Cesto:
500 g
30 g
80 g
80 g
2 ks
1/2 KL
250 ml
300 g
5 PL
50 g
Tvarohová náplň:
250 g
250 g
2 ks
100 g
2 PL
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Z mlieka odoberieme cca polovicu, zahrejeme ho, pridáme lyžičku cukru, rozdrobené droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme vykysnutý kvások, soľ, rozpustené maslo, žĺtky, cukor a zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste cca 1,5 hodiny kysnúť.

  2. 2

    Po vy kysnutí ho rozdelíme na tri rovnaké diely. Ja som si suroviny uspôsobila len na dva koláče.

  3. 3

    Plechy na pizzu vymastíme a priamo na nich každý diel vyvaľkáme do kruhu. Náplne pripravíme obvyklým spôsobom a ozdobne ich ukladáme na koláče Ja som okrem tých čo boli v pôvodnom recepte pridala aj orechovú náplň (mlieko, pomleté orechy, cukor a piškótové odrobinky). Dozdobíme mandľami, hrozienkami, kandizovaným ovocím a necháme ešte chvíľku kysnúť. Okraje potrieme rozpusteným maslom.

  4. 4

    Piekla som na 180 C.

Diskusia k receptu

tetrisss
Pocuvaj, ved to su umelecke dielka, velmi pekne, skoda zjest.
mamatata2
Nedá sa mi už čušať, potešenie pre jazyk a aj oči. Krásne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia