Foto: medovnicek
Tento recept mám doma odložený už roky - je zo starého českého časopisu Rytmus života. Až teraz som sa pokúsila ho vyskúšať . Akosi som Zobraziť celý popisTento recept mám doma odložený už roky - je zo starého českého časopisu Rytmus života. Až teraz som sa pokúsila ho vyskúšať . Akosi som sa natrápila s plnkami, urobila som ich príliš husté, musela som riediť, pretože sa mi potom nedali dobre vytláčať zo zdobičky.
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
30 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
2 ks |
|
1/2 KL |
|
250 ml |
|
|
|
300 g |
|
5 PL |
|
50 g |
|
Tvarohová náplň: | |
250 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
|
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Z mlieka odoberieme cca polovicu, zahrejeme ho, pridáme lyžičku cukru, rozdrobené droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme vykysnutý kvások, soľ, rozpustené maslo, žĺtky, cukor a zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste cca 1,5 hodiny kysnúť.
- 2
Po vy kysnutí ho rozdelíme na tri rovnaké diely. Ja som si suroviny uspôsobila len na dva koláče.
- 3
Plechy na pizzu vymastíme a priamo na nich každý diel vyvaľkáme do kruhu. Náplne pripravíme obvyklým spôsobom a ozdobne ich ukladáme na koláče Ja som okrem tých čo boli v pôvodnom recepte pridala aj orechovú náplň (mlieko, pomleté orechy, cukor a piškótové odrobinky). Dozdobíme mandľami, hrozienkami, kandizovaným ovocím a necháme ešte chvíľku kysnúť. Okraje potrieme rozpusteným maslom.
- 4
Piekla som na 180 C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu