Foto: danculka
12
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zamiesime si cesto,sypké zmiešame spolu a tekuté primiešame a vymiesime cesto, s ktorým môžeme ihneď pracovať..
-
2
použila som droždie súché....,preto som chvíľu počkala ,aby sa to trošku rozložilo a potom som vymastila tortovú formu a cesto som rukou roztlačila po dne formy a tiež aj na boky,tak 2 cm...
-
3
plnenie koláča len okomentujem nakoľko mi nevzalo fotky , pre veľkosť,,,na cesto vo forme som dala mak trošku ochutený cukrom potom nastrúhané jablká a na vrch tiež mak,ale z jahodovým džemom a na vrch som dala niekoľko ozdôb vykrajovaných z jabĺk a dala som to piecť na 200st,...
-
4
keď bola tortička napolovicu upečená , pridala som jablkové ozdoby,aby sa nespiekli.... a dopiekla som ju do ružova,,,
-
5
upečená tortička,dobrú chuť!
Možno by stačilo fotočku zmenšiť, ale isto žiadne prekvapenie nás nečaká, už teraz viem, že je to super
Ja peciem jablkovu tortu podla tohto receptu... je sezona,
treba ju vyuzit ....jablkoveho sa nikdy neda objest;-) varecha.pravda.sk/recepty/jablkova-torta/6599-recept.html...
mak a jablká to je starodávna kombinácia našich starých mám tak neviem čo je na tom divné,nádherne si ju vyšperkovala!!!!