Bezlepkový cestovinový nákyp „kugel“ s tvarohom
Foto: novalim
Kugel je tradičné aškenázske židovské jedlo, ktoré sa podáva počas židovských sviatkov. Najčastejšie sa vyrába z vaječných
rezancov alebo zemiakov na rôzne spôsoby. Zobraziť celý popisKugel je tradičné aškenázske židovské jedlo, ktoré sa podáva počas židovských sviatkov. Najčastejšie sa vyrába z vaječných
rezancov alebo zemiakov na rôzne spôsoby. My sme ho dnes pre Vás pripravili v sladkej bezlepkovej verzii s tvarohom. Ak vám
ostali cestoviny z predošlého dňa, chytro sa pustite do varenia, aby žiadne potraviny nevyšli na zmar.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g (niťovky, rezance alebo fliačky) |
|
|
|
4 PL (+ na vymazanie formy) |
|
250 g |
|
3 ks |
|
250 g |
|
130 g |
|
1 ČL |
|
z 1/2 citróna |
|
(na posypanie) |
|
50 g (nemusia byť) |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Uvarené ich scedíme a hneď do nich vmiešame maslo. Vo veľkej mise vyšľaháme tvaroh s vajcami a cukrom, pridáme smotanu, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru (prípadne aj hrozienka namočené v teplej vode). Do zmesi pridáme cestoviny a dobre premiešame.
- 2
Zapekaciu misu vymažeme trochou masla a dáme do nej cestovinovú zmes. Povrch poprášime troškou škorice a posypeme mandľovými lupienkami. Dáme do rúry, ktorú sme si vopred vyhriali na 180 °C a pečieme približne 30 minút. Pred podávaním môžeme ešte podľa chuti posypať práškovým cukrom.
- 3
Tip 1: Ak používame cestoviny z predošlého dňa, treba ich pred použitím v sitku preliať vriacou vodou. Takto znovu nadobudnú čerstvosť.
- 4
Tip 2: Do nákypu môžeme použiť aj rôzne druhy orechov, prípadne kúsky čokolády.
Tiež nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu