Foto: jody
Vonku snehodažďová fujavica a vetrisko trasie satelitom... sedím s nosom strčeným do výparov škoricového čaju a inhalujem... a tu zrazu z poličky spadol sáčok Zobraziť celý popisVonku snehodažďová fujavica a vetrisko trasie satelitom... sedím s nosom strčeným do výparov škoricového čaju a inhalujem... a tu zrazu z poličky spadol sáčok so semienkami. Pozriem a to sa žerucha pýta na svet, nuž tak som pár semienok ´zasadila´ na navlhčenú gázu a po pár dňoch skončila na jarných bagetkách. Niekedy treba poslúchnuť znamenia. :-)
príprava
Postup
-
1
Začneme tým, že ´zasadíme´ žeruchu. :-)
-
2
Asi o päť dní pokračujeme aj s ostatnými surovinami.
-
3
Cibuľu nakrájame čo možno na najdrobnejšie.
-
4
Bryndzu, zmäknuté maslo, obe papriky a soľ (s tou opatrne, bryndza je dosť slaná) poriadne rozmiešame. Nakoniec zamiešame pokrájanú cibuľu.
-
5
Natierame na šikmo nakrájanú bagetku a zdobíme kolieskami kápie a lístočkami žeruchy. Chutí to naozaj jarne! Dobrú chuť. :-)
aj ja ju už privolávam aspoň obrázkom rozkvitnutých stromov na pracovnej ploche počítača :-)