Grilovaný lilek s cuketou a hrachem

mijaita - fotkamijaita, 30. marca 2015
Grilovaný lilek s cuketou a hrachem
Foto: mijaita

Našla jsem na jednom zahraničním webu, ale bez receptu. Ten jsem vypracovala, neni to složite a je to vyborné. Kdo rád lilky, bude pro Zobraziť celý popisNašla jsem na jednom zahraničním webu, ale bez receptu. Ten jsem vypracovala, neni to složite a je to vyborné. Kdo rád lilky, bude pro něj tahle kombinace potěšením. V každém případě použijte pouze suchý, předem namočený hrách.

30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1-2 hrsti
2 strúčiky
2 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Předem (přes noc) namočený hrách jsem vařila v papiňáku cca 20 min.

  2. 2

    Cukinu jsem měla ve sklenici zavařenou, žlutou, ale zelená, čerstvá se pokrájí na kousky, udusí na másle s kouskem rozmačknutého česneku a šťouchadlem na brambory rozmačká trošku s uvařeným hrachem a osolí.

    Grilovaný lilek s cuketou a hrachem - obrázok 2
  3. 3

    Lilek jsem pokrájela na vyšší kolečka a na pánvičce grilovací opékala potřená olejem řepkovým s nalisovaným česnekem.

    Grilovaný lilek s cuketou a hrachem - obrázok 3
  4. 4

    Opečená kolečka lilku jsem naskládala na mísu a na každé kolečko jsem dala hromádku směsi cukíny s hrachem.

  5. 5

    Hotovo a pochutinu můžeme servírovat se salátem a opečenou bagetou.

    Grilovaný lilek s cuketou a hrachem - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
Grilovany, pocesnekovany lilek je vyborny sam o sobe a cukina s hrachem je až prekvapive dobra. Jidlo pro milovniky lilku.
alena45
jedlo vyzerá, že je rýchlo hotové, až na ten suchý hrach, treba namočiť a variť, ja papiňák nemám. Ale keď na to pozerám, určite môže byť aj zelený hrášok, má síce inú chuť ako suchý hrach, ale zdá sa mi to logickejšie. Pre mňa teda.
Ale foto úžasné.
zuzanka1367
@mijaita ,kedže som doma mala všetky suroviny potrebné k Tvojmu receptu od sľubov som prešla k činom. Ďakujem veľmi pekne za Tvoj jednoduchý a veľmi chutný recept, teším sa na ďalšie recepty od Teba, lebo sú odskúšania hodné...Pred pečením som zľahka posypala parmezánom...







mijaita
@alena45 protoze ja jsem nikdy v zivote :-) nevarila hrach ani kasi z nej, ale chutna mi u kamosky, zacala jsem ten lilek opravdu s tim hrachem a je to skvele. Nicmene me napada, urcite varis cizrnu, taky by to mohlo byt super! Az bys to nekdy ev. delala s hraskem, nebo tou cizrnou, urcite napis jake to je! Jeste mam vareny hrach na mrazaku, tak zatim s hraskem zkouset nebudu.
@zuzanka ty ses ale rychla! Ale znam to, mnohdy od precteni receptu se vrham rovnou do kuchyne! A tak se mi libi, kdyz v tom nelitam sama. Kdyz nejake moje jidlo nekomu chutna, je to taky super a k tomu fotka? Co vic si prat. Diky !
P.S. myslim si, zes to rozmackala trochu moc ? Nebo se ti to rizjelo tim syrem?
modrenka
Mňa by zaujímalo ako, či v akom náleve, zaváraš cuketu?
mijaita
@modrenka pokrajim na kousky jake mam rada a orestuju na masle skoro domekka , dam do sklenic a steriluju. Ona pak je spis na pyre nebo polevku, ale moc dobra. Jestli mas velky mrazak, udelej z te orestovane placicku a dej zamrazit.
remcula
Fantazie!!!! Jsem na dělence a miluji lilek. Děkuji za hezký recept :-)
katka78
Fíha, tento som akosi nepostrehla. Ukladám, na vyskúšanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia