Záhorácká topinka

keciloms - bez fotkykeciloms, 17. septembra 2011
Záhorácká topinka
Foto: keciloms

Tento recept pochadza ze záhorá konkrétne z Holíča. K obľúbeným patrí preto, že je rýchly, chutný farebný a ceľkom zdravý.

6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 väčšie kus nasekaná nadrobno
3 dcl
500 g
3 dcl
3 dcl
4 strúčiky
10 ks (a nové)
3 PL (najlepšie ostrý)




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme dcl oleja necháme ho zohriať, pridáme celé čierne a nové korenie aby sa uvolnila vôňa, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a orestujeme ho do zlatista. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a upražíme ju do zlatova. Pridáme na kostičky nakrájané kuracie prsia a restujeme ich až je mäsko úplne biele.

    Záhorácká topinka - obrázok 1
  2. 2

    .Mäsko posypeme mletou červenou paprikou, čierným mletým korením a dvomi PL vegety, zamiešame a zalejeme 3dcl vriacej vody, za občasného miešania necháme podusiť asi 15 minút. Pridáme čínsku zeleninovú zmäs, šampiňóny, lahôdkovú kukuricu. Lečo rozmixujeme na omáčku , pridáme k mäsku a za občasného miešania necháme povariť 10 minút.

    Záhorácká topinka - obrázok 2
  3. 3

    Krajíčky chlebíka obalíme v rozšľahanom osolenom vajíčku do ktorého sme pridali troška mleka a opražíme na oleji z oboch strán do zlata. Topinku dáme na tanier na vrch dáme hotovú zmäs, ozdobíme kolieskami čerstvej cibule, červenej papriky a plátkami paradajky. Kto má rád môžeme mu na vrch pridať pár kvapiek ostrého kečupu. Podávame so zaváranými sladkokyslími uhorkami. Dobrú chuť!

    Záhorácká topinka - obrázok 3

Diskusia k receptu

sylvinka
Tak toto je bundoš kenír (neviem ako sa to správne píše) de luxe...
evanaaa
No, musím sa spýtať záhoráčiek či to poznajú, a ak nie, tak im to opíšem ja a aj vyskúšam. Musí tam byť aj to celé korenie? Nemám rada ak mi príde pod zuby, ( aj keď umelé), musela by som ho loviť, ani kukuričku by som nedala asi, je sladká pre mňa, tú zmes čínsku ( nemusíš písať "ä") mám a lečo kúpim, mala som si zavariť, škoda.Ale recept ako taký ma zaujal.
keciloms
Pravda, chybička sa vloudila ako hovoria češi ale to ä niako neuberá tomuto jedlu na chuti!
keciloms
evanaaa, práve to celé korenie prehriate v oleji dá tomu ten správný šmak ako sa u nás hovorí, najlepšie je to na druhý deň, keď sa prepoka chute. Kukurička tomu dá vyváženú chuť. A na korenie sú sieťky aby si ho mohla po dovatení vybrať.
jody
A ja som v Holíči dycky jedávala holíčske rohlíčky so šunkou. :-) Ale nebola by som protestovala ani proti tomuto. :-)
bembo
@Sylvinka (18.9.2011 15:02)

píše sa to "bundáskenyér"to je po maďarsky,a číta sa bundáškeňér.to je ako by chlieb v bunde alebo v kožuchu.to len ak by niekoho zaujímalo.pokiaľ je to dobré jedlo na názve nezáleží.hlavne že chutí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia