Foto: keciloms
Tento recept pochadza ze záhorá konkrétne z Holíča. K obľúbeným patrí preto, že je rýchly, chutný farebný a ceľkom zdravý.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 väčšie kus nasekaná nadrobno |
|
3 dcl |
|
500 g |
|
3 dcl |
|
3 dcl |
|
4 strúčiky |
|
10 ks (a nové) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 PL (najlepšie ostrý) |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme dcl oleja necháme ho zohriať, pridáme celé čierne a nové korenie aby sa uvolnila vôňa, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a orestujeme ho do zlatista. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a upražíme ju do zlatova. Pridáme na kostičky nakrájané kuracie prsia a restujeme ich až je mäsko úplne biele.
-
2
.Mäsko posypeme mletou červenou paprikou, čierným mletým korením a dvomi PL vegety, zamiešame a zalejeme 3dcl vriacej vody, za občasného miešania necháme podusiť asi 15 minút. Pridáme čínsku zeleninovú zmäs, šampiňóny, lahôdkovú kukuricu. Lečo rozmixujeme na omáčku , pridáme k mäsku a za občasného miešania necháme povariť 10 minút.
-
3
Krajíčky chlebíka obalíme v rozšľahanom osolenom vajíčku do ktorého sme pridali troška mleka a opražíme na oleji z oboch strán do zlata. Topinku dáme na tanier na vrch dáme hotovú zmäs, ozdobíme kolieskami čerstvej cibule, červenej papriky a plátkami paradajky. Kto má rád môžeme mu na vrch pridať pár kvapiek ostrého kečupu. Podávame so zaváranými sladkokyslími uhorkami. Dobrú chuť!
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-na-vajickovom-chl...
píše sa to "bundáskenyér"to je po maďarsky,a číta sa bundáškeňér.to je ako by chlieb v bunde alebo v kožuchu.to len ak by niekoho zaujímalo.pokiaľ je to dobré jedlo na názve nezáleží.hlavne že chutí