Odkiaľ pochádza tento recept uz sa nedozviem, ale viem, ze varievala ho moja nebohá svokra na Vianoce. Mnozstvo surovin neuvadzam, lebo ja varim vela Zobraziť celý popisOdkiaľ pochádza tento recept uz sa nedozviem, ale viem, ze varievala ho moja nebohá svokra na Vianoce. Mnozstvo surovin neuvadzam, lebo ja varim vela (10 litrov) aj to len na Vianoce.
Postup
-
1
Ocistime cviklu, postruhame na rezance, zalejeme vodou a dame varit. Ked zacne vriet vlozime do hrnca aj kusok udeneho masa ( vyvar bude chutnejsi) , posolime a nechame varit. Ked je maso uvarene vyberieme na tanier a zavarime do toho pirozky. Zahustime mukou, ktoru sme rozmiesali v kyslej smotane. Polievka ma byt lahko kremova.
- 2
Kym sa mi vari polievka urobime si pirozky. Hribiky si namocime, potom si ich pomelieme, alebo pokrajame na jemno, poprazime na cibulke, kde sme pridali cierne korenie a sol. Cesto: ako na domace rezance-rozvalkame si cesto a nakrajame na male stvorceky, ktore plnime hribikmi. Vzniknuty piroh - protilahle rohy este raz spojime .
- 3
Polievka sa podava aj s nakrajanym masom na kocky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
/bez zeleniny/ s pridavkami malickych prirozkov plnenych hubami ktore sa volaju "Uszka-Ušká", lebo su velmi malicke. je to prplava praca ale velmi chutna polievocka a preto sa vari za veliky hrniec.
ja som sa tak od mojej svokry naučila variť vianočnú kapustnicu a tiež jej varievam 10 litrov, všetkým nám veľmi chutí a jeme ju aj studenú :-)