Cviklová polievka s pirôžkami

kara - fotkakara, 11. decembra 2012

Odkiaľ pochádza tento recept uz sa nedozviem, ale viem, ze varievala ho moja nebohá svokra na Vianoce. Mnozstvo surovin neuvadzam, lebo ja varim vela (10 litrov) aj to len na Vianoce.

Suroviny

 (na zahustenie)
Pirohy:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ocistime cviklu, postruhame na rezance, zalejeme vodou a dame varit. Ked zacne vriet vlozime do hrnca aj kusok udeneho masa ( vyvar bude chutnejsi) , posolime a nechame varit. Ked je maso uvarene vyberieme na tanier a zavarime do toho pirozky. Zahustime mukou, ktoru sme rozmiesali v kyslej smotane. Polievka ma byt lahko kremova.

  2. 2

    Kym sa mi vari polievka urobime si pirozky. Hribiky si namocime, potom si ich pomelieme, alebo pokrajame na jemno, poprazime na cibulke, kde sme pridali cierne korenie a sol. Cesto: ako na domace rezance-rozvalkame si cesto a nakrajame na male stvorceky, ktore plnime hribikmi. Vzniknuty piroh - protilahle rohy este raz spojime .

  3. 3

    Polievka sa podava aj s nakrajanym masom na kocky.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Polievky, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zaujímavý recept, ešte som nepočula o takejto polievke: ale podľa surovín predpokladám že recept pochádza odniekiaľ z Poľska. Nie je tá cvikla rozvarená keď sa postrúhaná varí s mäsom? Cvikľa + hríby to je zaujímavá kombinácia, ale môže to byť dobré, keď hovoríš že robíš 10 litrový hrniec na Vianoce. Ukladám pre inšpiráciu do KK. Vďaka za receptík.
To skor predpokladam, ze je to upraveny rusky borsc. Ta cvikla sa nerozvari a je jej tam dost( ja davam 1,5-2kg). Je to dost huste, ked sa to vari s tym masom. Podava sa tepla, ale my ju jedavame aj na studeno.
je to vianocna polievka - borscht v Polsku, podava sa CIRA
/bez zeleniny/ s pridavkami malickych prirozkov plnenych hubami ktore sa volaju "Uszka-Ušká", lebo su velmi malicke. je to prplava praca ale velmi chutna polievocka a preto sa vari za veliky hrniec.