Zapečené šampiňóny

dada1010 - fotkadada1010, 28. novembra 2010

Toto je môj obľúbený recept, pôvodne to boli plnené šampióny ale s tým bolo veľa roboty, a kedže ja varím rada ale rýchlo, tak som si ho trošku upravila. Dúfam, že Vám bude chutiť. Nakoľko máme v rodine celiatika, tak moje recepty budú vhodné aj pre bezlepkovú dietu.

20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g, čerstvé
1 kus, v črievku
1 kus
10-15 dkg
8-10 ks
200 ml
1 kus
15 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené na hrubšie kolečká nakrájané zemiaky uložíme do zapekacej misy, zalejeme šľahačkou do ktorej sme rozdrobili bujón, prípadne kto má rád slanšie tak aj prisolí a dáme prikryté do rúry.

  2. 2

    Očistené šampiňony pokrájame, podusíme na cibuľke, pridáme šunku na pásiky, ďalej pridáme roztierateľný syr, osolíme a okoreníme. Môžeme ochutiť aj bylinkami.

  3. 3

    Skoro mäkké zemiaky vytiahneme z rúry, navrch rozložíme šampiónovú hmotu, posypeme strúhaným syrom a dáme už odokryté zapiecť.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: