Šťavnatá ryža Belava

nonna - fotkanonna, 16. júla 2012

Ryža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto chce úplne diétne jedlo, môže ju samozrejme vynechať a nahradiť Zobraziť celý popisRyža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto chce úplne diétne jedlo, môže ju samozrejme vynechať a nahradiť maslom alebo rastlinným olejom. Občas však mierne zhrešiť sa dá.....a treba aj nasýtené tuky.

2
porcie
8 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL
2/3 kelímku Bifidus
2 ks (oravská,gazdovská) plátky 0,3cm hrubé
2 ks ružice väčšie
40 g
1 KL
1 KL nasekaný
1/2 KL
1 ks čerstvá, hrubší zväzok




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme v osolenej vode. Slaninu pokrájame na kocky a vyškvaríme. /Alebo rozohrejeme maslo, olej./

  2. 2

    Asi minútku na nej podusíme na tenké pásiky nakrájanú kapustu, pridáme cesnakový prášok a na menšie ružičky rozobraný karfiol, hlúbik na drobno nakrájaný.

  3. 3

    Zalejeme predhriatou vodou tak, aby zelenina bola práve zaliata, osolíme opatrne, okoreníme bielym korením a tymiánom a varíme 7 minút.

  4. 4

    Potom vmiešame do zeleniny jogurt a nasekanú pažítku a necháme chvíľku prejsť varom.

  5. 5

    Touto jogurtovou zeleninou zalejeme ryžu.

Diskusia k receptu

marianna76
Môže a určite je to chutné.... škoda, že nemáš foto, musí to krásne vyzerať...
lorain20
Presne take maglajzove jedla ja mam rada, ale mozem ich varit, len ked som sama doma
nonna
@marianna76 - dík, jediteľné to určite je, no a foto.....je to recepis, ktorý som robila už dávno, nevraciam sa k tým istým. @lorain20 - presne aj ja tak volám tieto kulinárčiny-maglajzy, len v popise som to tak nechcela nazvať. A prevychovaj si zbytok osadenstva v stravovaní, nech aj oni sa prispôsobia Tebe a vyhovia Ti. Obom želám "šťavnatý" zbytok dňa!!!!!
mirkamt
Páči sa mi tento receptík - sú tam samé suroviny, čo by dcéra stále jedla: ryža, karfiol a môžem jej prihodiť aj brokolicu. Vynechám slaninku a niekedy zrealiizujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia