Ryža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto chce úplne diétne jedlo, môže ju samozrejme vynechať a nahradiť Zobraziť celý popisRyža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto chce úplne diétne jedlo, môže ju samozrejme vynechať a nahradiť maslom alebo rastlinným olejom. Občas však mierne zhrešiť sa dá.....a treba aj nasýtené tuky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 PL |
|
2/3 kelímku Bifidus |
|
2 ks (oravská,gazdovská) plátky 0,3cm hrubé |
|
2 ks ružice väčšie |
|
40 g |
|
1 KL |
|
1 KL nasekaný |
|
1/2 KL |
|
1 ks čerstvá, hrubší zväzok |
|
|
Postup
-
1
Ryžu uvaríme v osolenej vode. Slaninu pokrájame na kocky a vyškvaríme. /Alebo rozohrejeme maslo, olej./
- 2
Asi minútku na nej podusíme na tenké pásiky nakrájanú kapustu, pridáme cesnakový prášok a na menšie ružičky rozobraný karfiol, hlúbik na drobno nakrájaný.
- 3
Zalejeme predhriatou vodou tak, aby zelenina bola práve zaliata, osolíme opatrne, okoreníme bielym korením a tymiánom a varíme 7 minút.
- 4
Potom vmiešame do zeleniny jogurt a nasekanú pažítku a necháme chvíľku prejsť varom.
- 5
Touto jogurtovou zeleninou zalejeme ryžu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu