Foto: elixir
Špargľa spracovaná trošku neobvykle. Inšpiráciu som našla v nemeckej kuchárke. Doteraz by sa mi o takej úprave ani nesnívalo, pretože špargľa sa mi nikdy Zobraziť celý popisŠpargľa spracovaná trošku neobvykle. Inšpiráciu som našla v nemeckej kuchárke. Doteraz by sa mi o takej úprave ani nesnívalo, pretože špargľa sa mi nikdy nejavila ako "placková" zelenina, ale výsledok je naozaj výborný. Navyše sa do "cesta" nepridáva vajce.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks |
|
6 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
3 PL (kopcom) |
|
(alebo olej, na oprážanie) |
|
1 štipka |
|
Smotanová zmes: | |
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
0,5 PL |
|
|
|
|
|
(lístky na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Placky: Očistíme zemiaky. Špargle umyjeme, odkrojíme stvrdnuté konce, bielu aj ošúpeme. Z takto očistenej špargle odkrojíme hlavičky a v malom hrnci ich dáme variť so štipkou soli, cukru a trochou masla. Po piatich minútach zelené vyberieme, biele ešte päť minút varíme.
- 2
Zvyšnú špargľu so zemiakmi nastrúhame / rozmixujeme na malé kúsky, potom zmiešame s maizenou, soľou, čiernym korením a rascou. Polievkovou lyžicou naberáme hmotu kopcom, na panvici tvarujeme malé placky a oprážame na masle do hneda.
- 3
Smotanová zmes: Suroviny, okrem mäty, spolu dobre premiešame, množstvo korenín dáme podľa chuti.
- 4
Placky servírujeme s uvarenými hlavičkami špargle a korenenou smotanou, ozdobíme mätou. Výborne by sa hodili aj ako príloha k mäsu, k dusenej zelenine, prípadne k šalátu. Vďaka výraznej chuti špargle sa placky zaobídu i bez cibule či cesnaku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Isar prajem dobru chut, tiez patrim medzi fanusikov spargle :)
@angast možno je to vražda, ale tie placky sú tak úžasné! :) Fakt, keby si skúsil, pochopil by si, keď neskúsiš, Tvoja škoda :P :)