Špargľové placky

elixir - fotkaelixir, 10. mája 2013
Špargľové placky
Foto: elixir

Špargľa spracovaná trošku neobvykle. Inšpiráciu som našla v nemeckej kuchárke. Doteraz by sa mi o takej úprave ani nesnívalo, pretože špargľa sa mi nikdy Zobraziť celý popisŠpargľa spracovaná trošku neobvykle. Inšpiráciu som našla v nemeckej kuchárke. Doteraz by sa mi o takej úprave ani nesnívalo, pretože špargľa sa mi nikdy nejavila ako "placková" zelenina, ale výsledok je naozaj výborný. Navyše sa do "cesta" nepridáva vajce.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
6 ks
2 ks
1 ČL
3 PL (kopcom)
 (alebo olej, na oprážanie)
1 štipka
Smotanová zmes:
100 g
100 g
0,5 PL
 (lístky na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Placky: Očistíme zemiaky. Špargle umyjeme, odkrojíme stvrdnuté konce, bielu aj ošúpeme. Z takto očistenej špargle odkrojíme hlavičky a v malom hrnci ich dáme variť so štipkou soli, cukru a trochou masla. Po piatich minútach zelené vyberieme, biele ešte päť minút varíme.

  2. 2

    Zvyšnú špargľu so zemiakmi nastrúhame / rozmixujeme na malé kúsky, potom zmiešame s maizenou, soľou, čiernym korením a rascou. Polievkovou lyžicou naberáme hmotu kopcom, na panvici tvarujeme malé placky a oprážame na masle do hneda.

    Špargľové placky - obrázok 2
  3. 3

    Smotanová zmes: Suroviny, okrem mäty, spolu dobre premiešame, množstvo korenín dáme podľa chuti.

  4. 4

    Placky servírujeme s uvarenými hlavičkami špargle a korenenou smotanou, ozdobíme mätou. Výborne by sa hodili aj ako príloha k mäsu, k dusenej zelenine, prípadne k šalátu. Vďaka výraznej chuti špargle sa placky zaobídu i bez cibule či cesnaku.

Diskusia k receptu

elixir
@izka , doma nám veľmi chutili, ďakujem za nahliadnutie :) aj Tebe @mijaita ďakujem za nahliadnutie a názor.
ariela6
elixir potešila si ma s timto receptom pretože cela špargla sa mi nejak zle jedla skusim tuto verziu snad nam bude chutit
ariela6
ešte niečo muka tam nejde že len špargla a zemiaky ani vajičko ako pri obyčajnych plackach
isar
Vyskúšam, špargľu mám veľmi rada. Len na masle by ma nenapadlo vyprážať, bude to chutné aj na bravčovej masti.
elixir
@ariela6 Rada som potesila, podla mna su vyborne a este ich velakrat spravim. Do cesta nejde muka ani vajce, iba Maizena, posluzila ako dobre pojivo :)
@Isar prajem dobru chut, tiez patrim medzi fanusikov spargle :)
dogagador
@Elixir : prosim Ta, co znamena "zvysne spargle" postruhame? mam to chapat tak, ze postruhat vsetko okrem hlaviciek, ktorymi sa to zdobi, alebo? uvarit vsetky spargle, alebo iba niektore a zvysne postruhat so zemiakmi?
angast
elixír , nehnevaj sa, urazila si moju obľúbenú zeleninu. Máš vynikajúce recepty, ale toto - ako keby si urobila fašírku z hovädzej sviečkovej. Tá predchádzajúca so smotanovou omáčkou bola perfektná. Rozmixovať šparglu do placky bolo od teba necitlivé.

elixir
@dogagador varia sa iba hlavičky a ostatok špargle treba postrúhať :)
@angast možno je to vražda, ale tie placky sú tak úžasné! :) Fakt, keby si skúsil, pochopil by si, keď neskúsiš, Tvoja škoda :P :)
bozulka
Mám veľa receptov na špargľu a snažím sa robiť vždy niečo nové a využívať všetky možnosti počas celej sezóny.Neviem si predstaviť,že by som robila iba na masle...asi by ma to nebavilo,preto som rada aj tvojmu receptu.
risko74
elixir,preco nie cesnak a cibula?ved to ma potom dobre grady na jazyku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia