
Zapečené halušky so slaninou a syrom
Toto jedlo je velmi chutne a je treba malo surovin. ako som povedala rada skusam nove...

Bezlepkové slané krekry
1 kelímok bánoveckej nátierky a také isté množstvo bezlepkovej múky. Z týchto surovín vypracujeme cesto...

Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, ...

Francúzke karamelové kocky
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žltky a zľahka vmiešame múku s práškom do...

Bielková roláda s jahodovým rozvarom
Bielky začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne asi po 2 minútach šľahania pridáme po lyžičkách cukor...

Margot kocky
Čokoládu postrúhame a zo všetkého urobime masu, upečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu, ...

Zalievaný krehký jablkový koláč
Krehké cesto je rýchle, suroviny sa odmeriavajú 250 ml hrnčekom. Prípravu a pečenie zvládne aj...

Špenátové placky s kyslou smotanou a údeným lososom
Vhodne ako predjedlo, alebo vecera ;)... velmi chutne!!!

Diabolské kura
(Antílska kuchyňa) Minule som robila bravčové líčka na Kolombe, no a dnes som skúšala diabolské kuracie stehná....

Ryžový koláč II
Pre tých ktorí majú radi čokoládu, urobila som trochu zmenu recept -Ryžový koláč I - má...

Opekaná ryža z teplovzdušnej fritézy
Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca opekaná ryža s kuracím mäsom inšpirovaná ázijskou kuchyňou, s jednoduchou marinádou...

Korzické kuriatko
Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....

Čínsky Manchurian po slovensky
Manchurian je názov oblasti, ktorý je ale zároveň prívlastkom pre mnohé jedlá pochádzajúce z Číny...

Stir fry - kuracie prsia so zázvorom a zeleninou
Kuracie prsia pokrájame na približne 2 cm kúsky, jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, cesnak na...

Pyré z čerstvých gaštanov
Gaštany majú teraz sezónu, oplatí sa ich kúpiť, len tak upiecť v rúre alebo si...

Syrové chlebové paličky s rozmarínom
Tieto chlebové paličky sú chutné čerstvé, ale je tiež dobré si ich napiecť do zásoby...

Sütlaç s vanilkou a broskyňovým pyré
Sütlaç (sutlač) je jeden z mojich najobľúbenejších tureckých dezertov. Asi preto že je veľmi podobný...

Gratinované paradajky s bazaličkou voňavou
Moja „najsamkrajšia a najsamlepšia“ milovaná ½ mi dala „ultimátum“: buď sa zmestím do „bikín“, alebo prestaneš...

Štrúdľa s jablkami, orechami a brusnicami
… te Flérkó-mámo a depak só dvéřka z té kadibudky? Toš si slepé pazgřivče, nebo nevidíš,...

Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...

Mleté mäsko pod perinou
Cibulku si orestujeme do sklovita, pridame cesnak, huby a nakoniec masko. Restujeme az kym sa masko nezatiahne,...

Orieškovo-dubákové fašírky z kuracích pŕs
Môj priateľ miluje kuracie prsia, pripravila som ich neobvyklým, ale veľmi chutným spôsobom.

Bryndzová polievka
Bryndzová polievka s kohútikmi (alebo s kuriatkami) obsahuje samé dobré veci. No a ďalšia slovenská dobrota...

Syrovo-slané pagáčiky
Všetky suroviny spolu vymiešame a dáme na 20 min. do chladničky.

Veľkonočná hrudka
Tento recept je zauživaný už dlhé roky v našej rodine a všetci si na tom pochutnávame.

Jahňacie medailóniky na červenom víne so saturejkou
Veľmi jednoduchý obed z jahňacieho mäsa.