Eidamové ružičky

Miroslav Tima
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 2. júna 2010
Eidamové ružičky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 ks
200 g
300 g
300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Do lístkového cesta natlačíme kapiu, celé vyvaľkáme. Potom na cesto naukladáme šunku a syr, zrolujeme to, nakrájame a vytvarujeme malé ružičky.

  2. 2

    Dáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do predhriatej rúry na 220 oC približne 15–20 minút.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Z lístkového cesta si môžete pripraviť aj syrový závin, do ktorého môžete použiť podobnú náplň ako do ružičiek. Ak sa rozhodnete pre jednohubky, môžete ich ešte na povrchu posypať syrom alebo sezamom.

Diskusia k receptu

zdezda
:-)jééééj, cez víkend som robila podobné, cesto som potrela kečupom, posypala oreganom, tiež rozložila šunku a syr,..... voláme to pizzové slimáky, aj toto sa mi páči !
olinka12
Cez víkend nás čaká malá oslava mám tu Norberta aj Róberta učite im to pripravým
vcelka
Musia dobre varit v tom Ferdinande... Zastavim sa, ked pôjdem tým smerom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia