Eidamové ružičky
Miroslav Tima
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 2. júna 2010
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 2. júna 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Do lístkového cesta natlačíme kapiu, celé vyvaľkáme. Potom na cesto naukladáme šunku a syr, zrolujeme to, nakrájame a vytvarujeme malé ružičky.
- 2
Dáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do predhriatej rúry na 220 oC približne 15–20 minút.
- 3
NÁŠ TIP: Z lístkového cesta si môžete pripraviť aj syrový závin, do ktorého môžete použiť podobnú náplň ako do ružičiek. Ak sa rozhodnete pre jednohubky, môžete ich ešte na povrchu posypať syrom alebo sezamom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu