Eidamové ružičky

Miroslav Tima
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 2. júna 2010
Eidamové ružičky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 ks
200 g
300 g
300 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do lístkového cesta natlačíme kapiu, celé vyvaľkáme. Potom na cesto naukladáme šunku a syr, zrolujeme to, nakrájame a vytvarujeme malé ružičky.

  2. 2

    Dáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do predhriatej rúry na 220 oC približne 15–20 minút.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Z lístkového cesta si môžete pripraviť aj syrový závin, do ktorého môžete použiť podobnú náplň ako do ružičiek. Ak sa rozhodnete pre jednohubky, môžete ich ešte na povrchu posypať syrom alebo sezamom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
:-)jééééj, cez víkend som robila podobné, cesto som potrela kečupom, posypala oreganom, tiež rozložila šunku a syr,..... voláme to pizzové slimáky, aj toto sa mi páči !
Cez víkend nás čaká malá oslava mám tu Norberta aj Róberta učite im to pripravým