Čočkové kofty

mijaita - fotkamijaita, 7. marca 2015
Čočkové kofty
Foto: mijaita

I u nás se používá slovo kofty (köftes) a já je ráda dělám, Jsou rychlé a výborné. Uvedené množství surovin je pouze orientační.

Suroviny

200 ml veľkozrnná
1 ks
1 hrsť
1 ks




Postup

  1. 1

    Čočku namočit přes noc, uvařit do měkka ve slané vodě (může se přidat i bobkový list)

  2. 2

    Vychladlou čočku smícháme v míse s vajíčkem, přidáme trošku mouky (těsto není třeba dělat úplně tuhé, naopak, aby byly kofty měkkoučké), na kolečka nakrájenou jarní cibulku

  3. 3

    Ochutnáme, přidáme sůl, pepř podle chuti

  4. 4

    Do vyšší vrstvy (aby kofty plavaly) oleje vkládáme polévkovou lžící bochánky směsi a osmažíme na střední teplotě po obou stranách

  5. 5

    Vyndaváme na ubrousek, aby se odsál přebytečný omastek

  6. 6

    Naservírujeme na salátové listy a pochutnáme si velmi velice. Brambory polité rozpuštěným máslem jako příloha, také ladí

Diskusia k receptu

hubata
My to síce voláme takobyčajneš: šošovicová fašírka a robievam ju na plechu kvôli vnúčikovi ktorý ju ľúbi vynášať von medzi deti. Dávam päť hviezdičiek, je to dobré, chutné a aj zdravé jedlo.
mariamka
kofty, fasirky, gulke...,, nic nemeni na chuti, keby som nemala ten borsc 10 litrov, tak by boli hned, inak v poradi, urcite budu chutit,, co je to na tej fotke? prosim zlava doprava :)
mijaita
@mariamka jen varena cocka, rozkrojena kofta a list od cervene repy! Ta cocka je dost velika, tak na řezu je videt svetlejsi. Nic vic, nic min na fotce neni! :-)
mijaita
..... vedle překrojené kofty je jedna celá, abych byl popis kompletní
mariamka
dakujem,, nechcela som byt "doterna" :) ,, mne to vypadalo ako mandle, ovs. vlocky alebo nejake ine "cele" veci, ved len, aby sme boli presni :)
dandika1
@mijaita taketo som este nerobila ,ale sosovica unas oblubena uz je v KK zide sa hned v piatok bude postny den .Vdaka za nieco nove:-)
farbuska
Ďakujem za recept. Urobila som, sú veľmi dobré, hlavne pre mojich vegetariánov. Pridala som trošku PDP. Nabudúce pridám aj cesnak a tymián, príp. iné bylinky.
deria
Sú výborné ten cesnak by som tam asi nabudúce pridala aj ja. Trochu mi vadí to vyprážanie, ale myslím, že sa to dá pokojne upiecť aj na plechu pofrkané olejom. Iste, bude to dietnejšie, ale žlčníky poniektorých z nás to ocenia ;)
Díky za super rcp, Mijaita.
mijaita
@Deria vždy potěší, ale i překvapí, reakce a vyzkoušení nějakého receptu z dávnověku :-) Určitě by kofty šly upect v troubě, to si už každý přizpůsobí jak mu vyhovuje.
Vidíš, mám teď v nákupním seznamu, koupit čočku. A ještě jsi mi připomněla tyhle super kofty. Tak ti díky 2x ! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia