Avgolemono fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 19. júna 2013
Avgolemono (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Grécka polievka......polievka aj hlavný chod:) sýta a pritom svieža:)

3
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

500 g
1,5 litra
90 g (arborrio)
1 kus
z 1 citróna
5 zrniek
1 kus




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme,odstranime kožu a pokrájame na mešie kusy. Dáme do hrnca,prilejeme vodu,posolíme okoreníme pridáme bobkový list a privedieme do varu. Keď vývar začne vrieť teplotu znížime a varíme asi hodinku(kým nebude mäso mäkké) Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť(potom oberieme mäsko)

    Avgolemono (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vývar precedíme.Opäť ho privedieme do varu,pridáme umytu ryžu,oregána ,čierne korenie a olivový olej.Keď je ryža uvarena vrátime do hrnc kusky kuracieho mäsa.

    Avgolemono (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odoberieme trocha vývaru a necháme ho trošičku vychladnúť.Vajce vyšľaháme s citronovou šťavou

    Avgolemono (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vývaru v pohári opatrne vlejeme vyšľahane vajce a tuto zmes vlejeme do polievky.Už nevaríme.Ochutíme soľou a mletým korením. POkiaľ použijeme arborio ryžu ona veľmi vsiakne takže budeme mať aj hlavný chod neskôr vodu pridávame podľa potreby kto chce aku hustu:) Prajem vám dobrú chuť:)

    Avgolemono (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

alena45
škoda tej titulnej fotky, polievka mi v Grécku veľmi chutila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia