Netradičná tlačenka na cibuľovom pyré
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády v Sliači-Sielnici, 3. decembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové líčka a koleno dáme variť do osolenej vody spolu so zeleninou, pridáme cibuľu, bobkový list, nové korenie, cesnak. Keď je zelenina mäkká, vyberieme ju, ale mäso varíme ďalej. Varenie mäsa trvá asi dve hodiny.
- 2
Medzitým pomelieme bôčik a uvarené koleno, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a nakrájané líčka, dochutíme soľou, korením a spolu s vývarom všetko dobre premiešame. Zmesou naplníme vrecká na tlačenku.
- 3
Potom tlačenku varíme ďalších 20 minút, po dovarení ju zaťažíme a necháme vychladnúť. Podávame spolu s pyré z bielej, v rúre upečenej cibule – rozkrojenú na polovice ju položíme do morskej soli a približne 20 minút pečieme pri teplote 160 °C. Potom ju rozmixujeme a rozdelíme na taniere.
- 4
Rezy tlačenky položíme na pyré a dochutíme červenou cibuľou, ktorú sme zaliali nálevom z cukru, soli a vínneho octu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu