Jednoduchá piškótová roláda s jahodovým džemom
Petra a Sofia Hübler
cukrárky, 16. apríla 2025
cukrárky, 16. apríla 2025

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Ak ste na sviatky nestihli ešte nič upiecť, túto roládu naplnenú chutným džemom budete mať hotovú raz-dva.
12
porcií
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Podľa postupu na prípravu základného receptu na biskvit upečieme korpus a necháme ho vychladnúť.
- 2
Na pórovitú stranu korpusu (tá, z ktorej sme odstránili papier, na ktorom sa piekol) v tenkej vrstve nanesieme rozmiešaný jahodový džem.
- 3
Džemom potretý biskvit pomocou spodného papiera na pečenie napevno zrolujeme.
- 4
Roládu pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 – 2 cm.
Tiež piškótová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu