Foto: Shutterstock
porcie
Suroviny
1350 g |
|
100 g (alebo ľubovoľné cestoviny) |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka (alebo kukuričný) |
|
1 PL |
|
|
|
2 - 3 ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
5 - 7 ks |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Príprava kuracieho mäsa a cestovín:
Odstráňte prebytočný tuk a blany z približne 1350 g kuracieho mäsa (kuracie stehná alebo prsia, prípadne krídla) a nakrájajte ich na kúsky s veľkosťou 2,5 cm x 6 cm.
Opláchnite kuracie mäso v studenej vode a nechajte ho nasiaknuť pár minút. Vodu vylejte a mäso odložte.
Nechajte nasiaknuť 100 gramov sklovitých cestovín zo sladkých zemiakov v studenej vode a odložte.
- 2
Príprava omáčky:
Zamiešajte v miske ¼ hrnčeka sójovej omáčky, ¼ hrnčeka krabej omáčky, ¼ hrnčeka ryžového sirupu (alebo kukuričného sirupu) a polievkovú lyžicu hnedého cukru a odložte.- 3
Príprava zeleniny:
Nakrájajte 3 stredne veľké zemiaky na kúsky s veľkosťou cca 3,5 cm.
Nakrájajte 1 stredne veľkú mrkvu na kúsky s veľkosťou 2 cm šikmým rezom.
Nakrájajte 1 stredne veľkú cibuľu.
Posekajte na malé kúsky 1 červenú čili papričku a 2 zelené čili papričky.
Nakrájajte šampiňóny na malé kúsky.
Nakrájajte 5 – 7 jarných cibuliek alebo póru (zelené a biele časti) na kúsky s dĺžkou 5 cm.
Nastrúhajte bielu časť cibule na tenko pozdĺžne. Pred nastrúhaním cibuľku namočte do studenej vody na 10 minút.- 4
Varenie:
Zohrejte panvicu wok. Pridajte 1 – 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja. Nakrájajte 2 – 3 suché červené papriky na kúsky s dĺžkou 1,25 cm. Pridajte ich do teplého oleja a opražte 10 – 15 sekúnd, potom ich vyberte.
Pridajte kuracie mäso.
Premiešajte mäso s drevenou vareškou niekoľkokrát. Nechajte mäso opekať 3 – 5 minút bez pokrievky.
Pridajte pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor a krátko opekajte (1 – 2 minútky). Pridajte kúsky zemiakov, zarobenú omáčku a 2 – 3 poháre vody. Varte 10 minút pri vysokej teplote zakryté pokrievkou.
Otvorte pokrývku a pridajte mrkvu, cibuľu a pokračujte vo varení ďalších 10 minút bez pokrievky. Pridajte namočené a odkvapkané sklovité cestoviny, kúsky červenej papriky, zelené čili papričky, šampiňóny a uhorky. Pokračujte v dusení 7 – 10 minút pri vysokej teplote, pokiaľ šťava nezhustne a cestoviny nebudú sklovité.
Vypnite sporák a pridajte do panvice štipku mletého čierneho korenia a 1 polievkovú lyžicu sezamového oleja a zamiešajte.
Preložte do servírovacej misy a ozdobte s nakrájanou jarnou cibuľkou (zelenou časťou) a pred servírovaním posypte troškou opražených sezamových semienok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu