Pečené brokolicové fašírky so syrom fotorecept
Foto: helena10
Stará dobrá chutná klasika, ktorá je vhodná na obed a nielen v pôstnom období.
na 180 °C
Suroviny
1 ks (cca 500 g) |
|
120 g (tehla) |
|
4-5 PL (pšeničné, ovsené, ražné) |
|
1 ks väčšie |
|
2 väčšie strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo maslo) |
|
Postup
-
1
Očistenú a rozobratú brokolicu (aj očistený a na kocky nakrájaný hlúbik) uvarím domäkka v osolenej vode. Scedenú nechám trošku vychladiť na veľkom sitku. Vývar z brokolice použijem na polievku.
- 2
Ochladenú brokolicu popučím (alebo rozmixujem) a pridávam soľ, vajce, nastrúhaný syr, v sekáčiku trochu nadrvené celozrnné vločky, pretlačený cesnak a koreniny podľa vlastnej chuti. Vymiešam všetko spolu.
- 3
Pomocou porciovačky na ryžu dávkujem fašírkovú zmes, vytvarované fašírky obaľujem trochu v strúhanke. Veľkosť fašírok je na vás. Ukladám na veľký nízky plech vyložený papierom na pečenie. Na vrch fašírok pred vložením do rúry rozotriem pol lyžice oleja.
- 4
Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 15 minút. Potom plech s fašírkami vyberám, fašírky obrátim a opäť každú polejem polovicou lyžice oleja. Pečiem ďalších 15 minút pri nezmenenej teplote. Kontrolujem.
- 5
K upečeným fašírkam som dnes urobila zemiakovú kašu a uhorkový šalát s medovo citrónovou zálievkou.
Tiež brokolicové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu