Polievka z muškátovej tekvice so Shiitake hubami

sweetlaab - fotkasweetlaab, 23. novembra 2016 8:15
Ďalšie recepty »
Polievka z muškátovej tekvice so Shiitake hubamiFoto: sweetlaab

Táto hustá polievka zahreje v studený jesenný alebo zimný večer. Krémová tekvica krásne vonia škoricou a orientálna kajenská paprika jej pridá na pikantnosti. Opečené zdravé japonské huby Shiitake so šalviou sa výborne hodia k tekvicovej polievke.

5
porcií
30 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks (alebo iná)
1 ks
5 strúčiky
1 ks
5 PL
1 kocka
1 PL
100 ml
1 štipka
1/2 ČL
1/2 ČL
100 g
3 vetvičky
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na 3 PL oleja opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme tekvicu, ktorú sme predtým zbavili kože, jadier a pokrájali na kocky, potom zemiak.

  2. 2

    Posypeme škoricou, paprikou, korením, opražíme, potom podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme do mäkka.

  3. 3

    Rozmixujeme všetko s ponorným mixérom, prilejeme vodu a bujón do konečného objemu asi 800 ml, povaríme. Zahustíme múkou rozmiešanej v mlieku, povaríme a odstavíme.

  4. 4

    Shiitake umyjeme, odstránime stopky, pokrájame na pásiky a dáme opražiť (približne 10 min.) na olej na ktorom sme predtým opražili 2 struky pokrájaného cesnaku. Ku koncu pridáme listy čerstvej šalvie pokrájanej ne kúsky.

  5. 5

    Polievku ozdobíme s kúskami húb, byliniek a podávame. Viac informácií na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/11/thick-pumpkin-soup-with-shiitake.html

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist