Česnečka krémová

tlustoch - fotkatlustoch, 24. novembra 2011

Tento recept mám od syna kuchára.

40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 stredne veľké
5 stred.veľké hlavičky
3 večšie
1/2 litra
1 kelímek
1 kocka
1 čl
1/2 čl
1 čl
1/2 čl
  teplá
 včerajší na krutony




Postup

  1. 1

    Cibulu prekrojíme na 2 polovice a potom na tenšie mesiačiky, cesnak očistiť strúčiky nakrájať na plátky, zemiaky olúpať pokrájať na kocky.

  2. 2

    Do hrnca dáme olej, pridáme nakrájanú cibulu a smažíme do zlatista. Potom pridáme nakrájaný cesnak, pokrájané zemiaky a dáme asi 1 dc vody ,pomiešame,zakrijeme a dusíme 15 minút počas dusenia viackrát pomiešame. Po udusení pridáme soľ, vegetu, kmín, červenú papriku, čierné korenie a slepačí bujon, dolejeme teplú vodu podľa potreby a uváženia, privedieme do varu varíme 10 minút, prilejeme mlieko a varíme až do zmeknutia zemiakov. Keď sa zemiaky rozpadávajú prileje smotanu na šlahanie, necháme zovrieť, odstavíme polievku a v mixeri alebo ponorným mixerom dôkladne mixujeme do krémova. Dochutíme podľa chuti a potreby. Podávame s pečenými krutónmi . / Ja si ešte do polievky pred jedením dávam na špičku noža pálivú mletú červenú papriku je to fantázia /.

  3. 3

    Krutony : včerajší chlieb pokrájame na malé kocečki ,dáme na plech a v rúre pečieme do zlatista.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ešte som ju neskúšala variť, ale v tých TV reláciách o varení som ju párkrát videla, teraz si dal sem aj postup, musím si ju uložiť. Iba ja, keď robím nejakú krémovú polievku, najprv rozmixujem a až potom dám smotanovú zátrepku, keď je už zmixovaná.
zdenkas
Ano ,takúto polievočku by som si dala a ešte podávanú v bosniačiku,mňam.Uvarím.
vini55
Zbožňujem krémové polievky, ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia