Tento recept mám od syna kuchára.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 stredne veľké |
|
5 stred.veľké hlavičky |
|
3 večšie |
|
1/2 litra |
|
1 kelímek |
|
1 kocka |
|
|
|
1 čl |
|
|
|
1/2 čl |
|
1 čl |
|
1/2 čl |
|
teplá |
|
včerajší na krutony |
|
Postup
-
1
Cibulu prekrojíme na 2 polovice a potom na tenšie mesiačiky, cesnak očistiť strúčiky nakrájať na plátky, zemiaky olúpať pokrájať na kocky.
- 2
Do hrnca dáme olej, pridáme nakrájanú cibulu a smažíme do zlatista. Potom pridáme nakrájaný cesnak, pokrájané zemiaky a dáme asi 1 dc vody ,pomiešame,zakrijeme a dusíme 15 minút počas dusenia viackrát pomiešame. Po udusení pridáme soľ, vegetu, kmín, červenú papriku, čierné korenie a slepačí bujon, dolejeme teplú vodu podľa potreby a uváženia, privedieme do varu varíme 10 minút, prilejeme mlieko a varíme až do zmeknutia zemiakov. Keď sa zemiaky rozpadávajú prileje smotanu na šlahanie, necháme zovrieť, odstavíme polievku a v mixeri alebo ponorným mixerom dôkladne mixujeme do krémova. Dochutíme podľa chuti a potreby. Podávame s pečenými krutónmi . / Ja si ešte do polievky pred jedením dávam na špičku noža pálivú mletú červenú papriku je to fantázia /.
- 3
Krutony : včerajší chlieb pokrájame na malé kocečki ,dáme na plech a v rúre pečieme do zlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu