Foto: amelie
Videla som už viacero receptov na túto francúzsku špecialitu, ale rillettes s bylinkami, dobrým bielym vínom a karamelom - typické prísady pre juh - Zobraziť celý popisVidela som už viacero receptov na túto francúzsku špecialitu, ale rillettes s bylinkami, dobrým bielym vínom a karamelom - typické prísady pre juh - robievam už roky, pretože nám najviac chutia...
Postup
-
1
Mäso pokrájame na kusy veľké asi 4x4 cm a vložíme do hrnca s dvojitým dnom (najlepšia na to je cocotte). Osolíme, premiešame a zalejeme fľašou vína (na 1kg mäsa dávam 250 ml vína).
- 2
Hrniec zakryjeme dobre priliehajúcou pokrievkou a 4 hodiny varíme na celkom slabom plameni. Neodkrývame aspoň prvé 3 hodiny.
- 3
Potom k mäsu pridáme svetlý karamelový základ, korenie a bylinky zabalené do čistej gázy tak, aby počas varenia nevypadli, podlejeme vodou, aby nepresahovala nad mäso a poriadne premiešame.
- 4
Hrniec znova zakryjeme a varíme ešte 2-3 hodiny na miernom plameni. Občas premiešame. Mäso by sa malo rozpadať na mäkké vlákna.
- 5
Ku koncu môžeme dosoliť alebo pridať korenie podľa chuti. Rillettes plníme do kelímkov s obsahom 200-250 ml a uložíme do chladničky, kde vydržia asi 2 týždne.
- 6
Môžeme ich aj zmraziť alebo sterilizovať v zaváracích pohároch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ked je rýchla doba..môže byť aj rýchle "totok"..??..:-)
ešte aj s karamelom nepoznám zatiaľ, musí to byť úžasný bonus, viem si túto chuťovú kombináciu vynikajúco predstaviť.
zase si pridala jeden kvalitný a fantastický recept neopakovateľnej a úžasnej francúzskej kuchyne :-) klobúk dole a palec hore.
ostatne ako sú všetky recepty od teba :-)
vdaka a 5***** ti patrí.
že tá námaha v príprave sa fantasticky odmení tomu, kto sa pre takúto úpravu rozhodne :-)
a ešte - nepoznal karamel v tejto delikatesse a aj on ho považuje za fantastický a určite skúsi : -))))) tvoj recept veľmi vysoko hodnotil :-)