Zemiaková kuľaša so slaninkou

redakcia - fotkaredakcia, 24. septembra 2009
Zemiaková kuľaša so slaninkou
Foto: Pravda, Ivan Majerský

Tento chutný zemiakový recept pre vás pripravil Vladimír Pitoňák, šéfkuchár reštaurácie hotela Klar v Liptovskom Mikuláši.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1200 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky pokrájame, uvaríme v osolenej vode do mäkka. Vodu z uvarených zemiakov zlejeme, ale nevylievame.

  2. 2

    Zemiaky rozmixujeme, vlejeme nazad scedenú vodu, zaprášime hladkou múkou a privedieme do varu.

  3. 3

    Uvarenú kuľašu porciujeme na tanier a polejeme opraženou slaninkou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Vymazať
.. :)).. "kuľašu" poznám.. aj ked v inej forme.. u nás sa tá kuľaša ešte robí do guliek,či šuľancov malinkatých.. a to sa omastí spraženou slaninkou,alebo prepraženým maslom (podľa chuti). Volá sa to "džadky".. :)))
Vymazať
Aj my tomuto jedlu nadávame fučka, ale polejeme to dohneda upraženou cibuľkou na bravčovej masti. Čo ja viem,mixovať zemiaky sa mi zdá príliš moderné, veď je niekoľko typov náradia, ako ich popučiť. Prečo fučka? Para z popučených zemiakov a zasypaných múkou má "vyfučať".