Foto: teresa21
Toto jedlo pre mňa zosobňuje Veľkú Noc. Celá atmosféra prípravy a vychutnávania tejto pochúťky je súčasťou veľkonočného slávenia a pripraviť si šviencelinu niekedy v Zobraziť celý popisToto jedlo pre mňa zosobňuje Veľkú Noc. Celá atmosféra prípravy a vychutnávania tejto pochúťky je súčasťou veľkonočného slávenia a pripraviť si šviencelinu niekedy v lete nemá zmysel, lebo ona jednoducho patrí na koniec pôstu, keď naše vyhladované chuťové poháriky po nej priam "pištia":))). O tomto jedle písal už Goral v jednej diskusii na začiatku pôstu, ale keďže šviencelina je moja srdcovka, dovolila som si priniesť podrobný postup jej prípravy.
Postup
-
1
Celý proces prípravy švienceliny začína nabalením všetkých veľkonočných dobrôtok do košíčka na posvätenie:)...
-
2
...vystátim radu medzi ostatnými hladošmi pred kostolom, pretože do vnútra sme sa už nezmestili:))....
-
3
...zoradenia surovín do pozoru na kuchynskej linke ....pomer surovín závisí na chuti každého, ja to mám rada s bohatou zálievkou, takže zákys vyhráva nad smotanou 2:1 :)) ...
-
4
...pokrájame si všetko nadrobnučko ...
-
5
... smotanu, zákys, strúhaný chren a soľ rozmixujeme v hrnci...
-
6
...a nakoniec všetko zmiešame vo veľkej miske a necháme chvíľku v chlade odstáť, aby sa chute spojili :) ...podávame s vianočkou.... dobrú chuť :) !!!
@silvi klobásu a šunku mu hoď do mlynčoka a je po probléme