Veľkonočná šviencelina

teresa21Teresa21, 33 ročná žena, Kežmarok, 24. apríla 2011 21:46
Ďalšie jej recepty »

Veľkonočná šviencelinaFoto: teresa21

Toto jedlo pre mňa zosobňuje Veľkú Noc. Celá atmosféra prípravy a vychutnávania tejto pochúťky je súčasťou veľkonočného slávenia a pripraviť si šviencelinu niekedy v lete nemá zmysel, lebo ona jednoducho patrí na koniec pôstu, keď naše vyhladované chuťové poháriky po nej priam "pištia":))). O tomto jedle písal už Goral v jednej diskusii na začiatku pôstu, ale keďže šviencelina je moja srdcovka, dovolila som si priniesť podrobný postup jej prípravy.

Suroviny

 - hustá
 strúhaný
 veľkonočná uvarená
  uvarené natvrdo

Postup prípravy

  1. 1

    Celý proces prípravy švienceliny začína nabalením všetkých veľkonočných dobrôtok do košíčka na posvätenie:)...

    Veľkonočná šviencelina - obrázok 1
  2. 2

    ...vystátim radu medzi ostatnými hladošmi pred kostolom, pretože do vnútra sme sa už nezmestili:))....

    Veľkonočná šviencelina - obrázok 2
  3. 3

    ...zoradenia surovín do pozoru na kuchynskej linke ....pomer surovín závisí na chuti každého, ja to mám rada s bohatou zálievkou, takže zákys vyhráva nad smotanou 2:1 :)) ...

    Veľkonočná šviencelina - obrázok 3
  4. 4

    ...pokrájame si všetko nadrobnučko ...

    Veľkonočná šviencelina - obrázok 4
  5. 5

    ... smotanu, zákys, strúhaný chren a soľ rozmixujeme v hrnci...

    Veľkonočná šviencelina - obrázok 5
  6. 6

    ...a nakoniec všetko zmiešame vo veľkej miske a necháme chvíľku v chlade odstáť, aby sa chute spojili :) ...podávame s vianočkou.... dobrú chuť :) !!!

    Veľkonočná šviencelina - obrázok 6
ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist