Vyprážaný syr- placky

vieraa - fotkavieraa, 28. júna 2010

Tento recept patrí medzi moje oblúbené, pretože je velmi rýchly a chutný.Syr má určité každý rád a preto tento recept si zamilujete. Vieraa

10 ks
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

300 g
3  ks




Postup

  1. 1

    Syr postrúhame na jemno. Kolko váži syr /300g/ také množstvo vajec použijeme, v našom prípade 3 vajcia. Pridáme soľ a vymiešame na hmotu, z ktorej budeme tvarovat placky. Velkost placiek asi ako volské oko. Tieto placky obalíme v strúhanke a na horúcom oleji vyprážame.Podávame s hranolkami a tatárskou omáčkou. Podotýkam, že tieto placky sa dajú konzumovat aj studené. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

babav
Dobry napad!Takto asi syr zo struhanky nevytecie (obcas sa to stava ked ho vyprazam vcelku).Vdaka za recept ,vyskusam!
alzbetka2
Dík za recept, vyskúšam. Zrovna dnes chcem robiť vyprážaný syr, tak sa recept hodí, bude zmena...
larisamihalik
vyprážaný syr Vám nevytečie ak ho budete obalovať len v obale vajco, soľ, mlieko a múka - dobre rozmiešať, vložiť syr a šup do horúceho oleja, ale placky sú tiež výborné, podobne robím syrové guľky do ktorých ešte pridám aj nastrúhanú šunku. Skúste!
vieraa
lydka. vyprážaný syr-placky som so salámou nerobila, nemusí to byt zlé,ale ja ked tam chcem trochu udenej chuti, postrúham namiesto syru Eidam, akýkolvek údený syr, dobrý je aj napr. "Tekovský" skús a uvidíš!
jjanosik
larisamihalik, ved to cesto je palancikove ... teda: syr v palacinke? Budem to podla teba robit dnes pre hosti. Dakujem za napad.
vieraa
jjanosik
K tomu syru nie je to palacinkové cesto, je to hustejšia hmota, ktorá sa dá formovat /ako napr. ked robíš fašírky/, tvoríš v ruke placky, ktoré obaluješ v strúhanke a vyprážaš na horúcom oleji. Pridám k tomu obrázok, ked ho budem najbližšie robit,aby ste videli ako to vyzerá




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia