6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 (asi 2,5 kg) |
|
1 kg |
|
O,2 dcl |
|
podľa potreby |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
3 strúčiky - pretlačený |
|
1/2 litra |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
Postup
-
1
Očisteného kapra , nasolíme, potrieme roztlač.cesnakom.Dáme do misy z janského skla a podlejeme olejom. Okoreníme, posypeme drvenou rascou a pokvapkáme citrónom.Obložiť surovými zemiakmi/pokrájať na mesiačiky/ Dáme piecť.
- 2
Približne po 20-30 minút/kapor a zemiaky mäkké/ zaliať smotanou, v ktorej sme rzohabarkovali podravku. Zapiecť ešte cca 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu