Foto: haki
Orechy sú moje orechové :-) - to je jedno aký druh. Preto ich veľmi rada využívam aj pri pečení. Tento koláčik je jedným Zobraziť celý popisOrechy sú moje orechové :-) - to je jedno aký druh. Preto ich veľmi rada využívam aj pri pečení. Tento koláčik je jedným z mojich obľúbených a rada sa podelím s vami s jeho postupom - verím, že bude chutiť.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Začneme plnkou - vyšľaháme celé vajíčka s práškovým cukrom.
-
2
Pridáme pomleté orechy, vanilkový cukor a premiešame.
-
3
Premiešať už stačí vareškou, alebo stierkou.
-
4
Cesto: Vymiesime zmäknutú Heru (maslo), múku, cukor a žĺtky. Začala som ručným mixérom.
-
5
Podľa potreby dodáme mlieko - a domiesime cesto rukou.
-
7
Cesto rozdelíme na dve časti. Prvú časť prenesieme na vopred pripravený vymastený a múkou vysypaný plech.
-
8
Cesto na plechu rukou roztlačíme na celú plochu.
-
9
Na takto upravené cesto dáme lekvár - ja som mala marhuľový aj s kúskami ovocia, môže byť však aj iný druh - čo máte doma :-)
-
10
Na lekvár vylejeme a rozotrieme orechovú plnku, ktorú sme si pripravili ako prvú.
-
11
Nakoniec zo zvyšnej polovice cesta vytvarujeme na vrch šúľky do podoby mriežky a koláčik dáme upiecť.
-
12
Po upečení už stačí iba jemne pocukrovať, narezať a vychutnávať .-) Dobrú chuť!
varecha.pravda.sk/recepty/tahanovsky-orechovy-kolac/56220...
varecha.pravda.sk/recepty/mrezovnik-mojej-mamy-fotorecept...