Foto: sonulienka
Aj keď už je tu dosť receptov na veľkonočný veniec ale pridávam ten moj.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny
-
2
Z mlieka droždia a cukru si pripravíme kvások. Zohrejeme si mlieko do neho pridáme soľ,žĺtky rozmiešame dáme do misky čo budeme šľahať, pridáme múku, cukor a vykysnutý kvások.Cesto dobre vypracujeme.
-
3
Dáme kysnúť na 30 minút.
-
4
Cesto po vykysnutí. Potom si cesto rozdelíme na pať dielov a urobíme vrdkoč, ktorý stočíme do venca. Potrieme vajíčkom a dáme piescť. Elektrická rúra na 180 stupňov. Teplovzdušná na 160 stupňov Plynová na 3-4 stupeň na 45-50 minút. Zabudla som skorej fotiť tak som odfotila už len v rúre.
-
5
Venček po upečení
-
6
Po vychladnutí ozdobíme čokoládovou polevou a cukríkami. No a hotovo!
Diskusia k receptu