Zapečená knedľa

martina34 - fotkamartina34, 9. júla 2010
Zapečená knedľa
Foto: martina34

Určite poznáte, keď vám ostane knedľa a vymýšľate ako ju zúžitkovať.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zvyšky knedle nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm a opečieme ich v toastovači alebo ich upečieme na panvici na minimálnom množstve oleja z oboch strán. Na opečenú knedľu položíme 3-4 uvarené struky zelenej fazuľky, pokvapkáme kečupom, pridáme koliesko klobásy a prekryjeme plátkom eidamu. Takto pripravené dáme zapiecť do mikrovlnky na chvíľku, kým sa syr neroztaví.

Diskusia k receptu

tinca
@martina , ja som raz jedla v Blave v takej novootvorenej českej reštike guláš a k tomu bola do chrumkava opečená kysnutá knedľa. Bola to pochúťka, ale taký fantastický guláš som odvtedy nejedla.
honestka
Ja ju rada opeciem ako" francuzsky sendvic" vo vajicku a k tomu salatik z cerstvej zeleniny.
tatranka
Dobrá mňamka,nápaditá.Niečo podobné robím na toustovom chlebíku.
aroooo
ja zvyšnú knedľu pokrájam na kocky,hodím na osmaženú cibuľku,trochu opečiem a zalejem rozšľahanými vajcami,trochu popražím,osolím,okorením,prípadne posypem potržlen.vniatkou,požítkou,k tomu šalátik,kyslá uhorka...mňam
luda
Ja knedlu robim na sladko obalim vo vajičku opečiem ,posypem grankom a polejem maslom.
zela
Zvyšnú knedľu pokrájam,opečiem a dám na taniere,polejeme si ju kečupom.Keď nemám kečup,na opečené kúska hodím vajíčko a k tomu kompót,hlávkový šalát,alebo akýkoľvek zeleninový šalát.
martina34
Doposiaľ som aj ja robila knedľu nakrájanú na kocky, opečenú a zaliatu vajíčkom, teraz som chcela niečo iné, no na sladko som to ešte nerobila, ale vďaka za nápad, na budúce skúsim. :-)
sovka62
Pekný nápad a nielen na knedľu, takto by sa dal isto zapiecť i chlebík, ktorý chceme spotrebovať. Občas zvyšnú knedľu nakrájam na plátky, zlepím dva džemom, hodím nad paru a tvárime sa, že máme parené buchty. Občas ich pre zmenu takto zlepené ponorím do vajca a opražím z oboch strán a potom posypem škoricovým cukrom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia