Najlepšie zemiakové pagáče
vymiesiť, nechať vykysnúť, rozgúlať, vykrojiť, potrieť rozšľahaným vajcom a ozdobiť kmínom alebo syrom....
Torta z medových plátov plnená smotanovým krémom
Medové cesto natreté zmesou šľahačky, kyslej smotany, vanilky a medu, to je teda rozprávka....
Karé na víne
tak pravdu povediac mne toto vôbec nechutí... ale môjmu mužovi až oči zažiaria keď mu toto...
Jarné rolky
Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú...
Grécka zálievka na šalát
Táto grécka zálievka na šalát vyčarí super chuť rôznym zeleninovým šalátom. Vaše šaláty získajú fantastickú chuť...
Čokoládové keksy s ovsenými vločkami
Zmäknutý palmarín vymiešame s cukrom, pridáme vajce a vyšľaháme na hladkú zmes. Múku zmiešame s práškom...
Ryžový nákyp pod snehovou čapicou
Nákyp robím ako hlavné jedlo, aj napriek tomu , že niekto ho uznáva ako dezert....
Zlepované pusinky
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a so žltkami do penista. Pridáme múku, cit...
Tajine hrdzavej Berberky /forecept/
Ide o recept pocházajúci z Maroka. Je to voňavé jedlo z kuraťa, ľahko pikantnej, ...
Najsamlepší cviklový koláč
Tento koláč pochádza z UK, ja som recept upravila, dala som menej kakaa, pretože...
Madras Karí
Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne...
Mäsové guľky s karí omáčkou
V miske si zmiešame mäso, vajíčko, rímsku rascu, kurkumu, koriander a trocha soli dobre...
Ruské plnené pampúšiky
Pri tomto recepte som mala velmi velke obavy, co z toho vzide. S vysledkom som...
Kohút na víne
Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...
Tuniakový šalát s čínskou kapustou
Kapustu nakrájame na pásiky, zmiešame s ostatnými surovinami a necháme chvílu odležať v chladničke
Lekvárové pirohy s makom
Múku preosejeme spolu so soľou, pridáme žĺtok a vodu podľa potreby. Vymiesime cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske odležať....
Petřvaldské rožky od slovenskej mamičky
Zaskočili jsme do Petřvaldu a sousedka nám přinesla tady tu dobrůtku, o které bych nikdy nevěřila,...
Zapečené plnené cukiny
Mám strašne vela cukin-ani neviem ako ich už pripravit... tak sú zapekané s mäsovou plnkou.
Medovníkový vianočný likér
Dobre vychladený s chuťou karamelu, čokolády a medovníkového korenia tak to je vôňa a chuť Vianoc......
Plnka z pečeňovej paštéty
Cibuľu si opečieme na oleji. Keď je cibuľa usmažená pridáme nasekanú zeleninovú vňať trochu popražíme aj tú....
Rímsky šalát so sušenými paradajkami, olivami a parmezánom
Umytý a očistený listový šalát zmiešame s olivami, sušenými paradajkami a parmezánom.
Hovädzie na horčici a kečupe
Mäso nakrájame na 4 rezne. Do väčšieho igelitového vrecka vložíme doštičku na klepanie a nasypeme strúhanku....
Linecké srdiečka
Tieto srdiečka sú mojim vlastným nápadom zdobenia. Cesto je veľmi chutné a krehké. Zatiaľ všetkým chutili...
Bezlepkové alias trdelníky
Bezlepkové trdelníky, ktoré som robila z trdelníkového cesta ale postupom na šamrole.
Spišské pirohy
Je to regionálne jedlo až na to, že mojou dietou som ho trocha upravil a varené je...
Jahňacie stehno na rozmaríne s pesto zemiakmi a dusenou zeleninou
Ak zainvestujete do novozélandskej jahňaciny, úspech je zaručený. To mäso je také kvalitné, že...
Silvestrovská štrúdľa
Táto štrúdľa sa u nás ťahala vždy na Silvestra, lebo na Nový rok sa u nás...
Pikantné rösti s kukuricou
recept oceneného švajčiarskeho gastronóma Reného Schudela som pripravila už aj kvôli kukurici, ktorú milujem.
Köfte so šťavnatou ryžou a zemiakmi z jedného plechu
Úžasne chutné jedlo, ktoré vám odporúčam vyskúšať. Kombinácia ryže, zemiakov a köfte, zaliata vývarom je jednoducho niečo fantastické!...