Foto: lif
Vhodné ako predkrm, hlavné jedlo alebo ako občerstvenie na párty
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Baklažán nakrájame na cca 1cm hrubé plátky. Osolíme a necháme asi 20 minút ,,vypotiť,,.
-
2
Odležané plátky baklažánu poutierame a poukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom. Každý plátok potrieme olivovým olejom, okoreníme,nposypeme oregánom alebo bylinkami podľa chuti. Takto ich vložíme do rúry na 180°C a pečieme asi 13-15 minút. Dávame pozor aby neboli veľmi mäkké. Medzitým si osmahnem na panvici šampiňóny.
-
3
Potom baklažány vyberieme a potrieme zmesou na pizzu alebo kečupom. Pridáme na plátky nakrájané cherry paradajky, šampiňóny, olivy, kukuricu alebo čokoľvek, čo máte radi. Posypeme nastrúhaným syrom. Ja som použila vegánsky.
-
4
Potom baklažány vrátime do rúry kým sa syr neroztečie. (ak použijete taktiež vegánsky ako ja tak stačí tak na 5 minút).
- 5
Na záver môžme posypat čerstvou bazalkou alebo pažítkou. Podávame s bagetkou, chlebíkom, k vínku alebo len tak. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu