Kysnuté placky plnené syrom fotorecept
Foto: sonulienka
Tieto kysnuté placky plnené syrom odporúčam.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
300 g |
|
100 g |
|
400 ml |
|
1 ČL |
|
Kvások: | |
30 g |
|
150 ml |
|
1 ČL |
|
Náplň: | |
500 g |
|
Na potretie: | |
2-4 strúčiky |
|
|
Postup
-
1
Suroviny...
-
2
Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a primiešame cukor. Necháme vzísť kvások. Kvások pridáme k preosiatej múke so soľou. Maslo som rozpustila a pomaličky zamiešala do kyslej smotany, pridala k múke, všetko som spolu vypracovala a cesto nechala kysnúť 45 minút. Tu už je cesto nakysnuté.
-
3
Z cesta som si urobila 8 bochníkov.
-
4
Rozvaľkala na veľkosť taniera alebo podľa toho akú máte veľkú panvicu, na ktorej to budete piecť.
-
5
Potrela olejom, v ktorom som rozmiešala pretlačený cesnak. Ale ak nemáte radi cesnak, tak nemusí byť.
-
6
Posypala postrúhaným syrom. Syr si môžete rozdeliť na 8 častí, aby vám vyšiel na všetky placky. To je najlepšie.
-
7
Zložíte do batôžka.
-
8
A znovu vyvaľkáme na tú istú veľkosť.
-
9
Dáme si zohriať ak máte platňu a taktiež panvicu, na ktorej budete piecť. Pečieme na suchej panvici, nemastíme ju. Tu už pečiem druhú stranu. Pečieme do ružova ako vidíte. Ak nemáte platňu, môžete piecť len na panvici ale stiahnite si teplotu. Ja som si platňu nechala rozpáliť a potom som už tiež teplotu stiahla a piekla.
-
10
Takto som urobila všetkých 8 placiek. Sú veľmi dobré a ak chcete, môžete si ich po vrchu potrieť maslom alebo kačacou, poprípade husacou masťou na jemno, je to len na vás. Ale aj bez potretia sú výborné. Nakrájate a papáte. S čím chcete alebo aj samotné to podľa vlastnej chuti.
Diskusia k receptu