Foto: atekketa
Tento recept mám z práce od kolegyne
4-5
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka,cukru a droždia si pripravíme kvások,a vypracujeme cesto
-
2
Vykysnuté cesto si spracujem do valca a ten rozdelím na 12-14 častí z ktorých urobím buchtičky a nechám ešte podkysnúť
-
3
pomaly ich vyťahujem na langoše a dám piecť
-
4
cesto múčim len málo aby múka zbytočne nehorela v oleji
-
5
hotové langoše potieram,smotanou,alebo kečupom a poypem strúhaným syrom.
Dá sa cesto do igelitového sáčika ktorý vopred potrieme olejom aby sa neprilepilo cesto o sáčik.A vloží sa do ľadničky.
Do cesta tiež pridávam uvarenné a postrúhané zemiaky. Langoše sú potom vláčne a hotové vypražené vydržia v ľadničke aj dva dni, stačí ich ohriať v mikrovlnke.
@ateketta ale aj tvoje sú nádherné. Ja mám rada aj s kečupom a so syrom.