Pochúťka z bravčových kolien fotorecept
Foto: kvakac
Je to niečo na takúto náročnú zimu, aby ste vládali odpratovať sneh. Najlepšie je to robiť v pomalom hrnci. Vegetariáni nečítajte.
porcií
príprava
na 95 °C
Postup
-
1
Najlepšie je to robiť v pomalom hrnci, kto nemá tak v rúre pri 95 °C - 100 °C na 6 až 7 hodín. Údené koleno odporúčam pred robením namočiť do vody na noc a potom tú vodu vyliať. Takže kolená dáme do hrnca, surové koleno trochu osolíme. Počítame s tým, že údené koleno je dosť slané. Mäso natrieme cesnakom aj čili omáčkou a posypeme korením i sladkou paprikou. Na to dáme nakrájaný zázvor na drobno. Napokon polejeme červeným vínom. Ja som použil Merlot 2015 ročník je fakt dobré. Zapneme hrniec na 7 hodín a po tú dobu máme pokoj.
-
2
Asi po 6,5 hodine to máme hotové. Pekné mäkké teraz to pripečieme na 20 minút pri 200 °C. Potom si to necháme trochu vychladnúť a vyberieme kosti, ide to ľahko. Pokrájame na 2 - 3 cm kúsky. Kožu z údeného kolena dáme preč ak je moc zaúdená. Na naloženie som použil obal z 1 kg jogurtu. Do neho dáme mikroténové vrecko, ktoré naplníme mäsom a výpekom. Vrecko zaťažíme, aby sa nám pekne všetko stlačilo do tvaru obalu. Necháme vychladnúť až potom dáme závažie dolu a ešte necháme v chlade aspoň na 10 hodín a viac dobre vychladnúť. Najlepšie do rána, aby nás to nepokúšalo ochutnať.
-
3
Napokon po tej dobe vytiahneme vrecko z obalu. Je to ako zrezaný kužeľ. Môžme krájať, ja na hrúbku palca, no dá sa aj na tenšie kúsky.
-
4
Podávame z vínnym octom a mladou cibuľkou, alebo chrenom s horčicou. Podľa toho čo mate radi. Je to delikatesa.
Vo Fr. je Klub milovníkov bravcovych papričiek, kolien,tiež majú super recepty, pripomenul si mi zaujímavý recept.Vdaka:-)
Veru amen, keď si dám tak zo tri kolieska. Nechce sa mi ani hýbať potom. Len ľahnúť a pospať a tie sladké sny potom. Ako ten jeden známi povedal, keď som hladný, tak som nevládny a keď sa najem, tak by som najradšej ľahol.
Vďaka.
Ja si myslím, že aj ženy to môžu, nie len muži, keď si dá trošku, slabých 30 dkg tak to zvládne každá.
Máš pravdu kĺby treba mazať a nie len z vonku, ale i z vnútra. Ten zaujímavý recept môžeš dať do plácu? Mám rád dobre a nové veci.
Mám rád tvoj humor. Vieš dobre komentovať.
Vďaka za koment, si zlata.
Vďaka za koment určite vyskúšaj je to ozaj dobré.
Vďaka za koment. Ja zas tam nemám rád cibuľu, tu dávam až pri priamej kozuzumácii a aby dobré vytláčala slzy z očí. Dá sa dať aj majorán no ten mi zas nepasuje k vínu. A takto to je s nami celý život jeden čihi druhy hota.
Mne tiež a hlavne keď sú takéto mrazy. A ešte robím aj keď nechcem víno, tak dám vodu s kyslej kapusty. Vďaka za koment.
Nie je to cekom tlačenka, nie sú tam vnútornosti ( pečeň, srdce) a majorán. Je to len samé mäso. Nemusíš sa báť ju urobiť, keď zavoláš rodinu, tak sa rýchlo minie. Vďaka za koment.
Nie, len to víno a to množstvo na ten podiel mäsa stačí. No ak by si to robila v rúre tak daj o deci viac vína. Tie kolená pustia svoju masť. Vďaka za koment.
Paprčky je treba na začiatok rozrezať po dĺžke na polovice, otočiť polovice proti sebe o 180° a zviazať niťou, inak sa pri varení zdeformujú. Variť ich daj do väčšieho hrnca do osolenej vody, pridať čierne korenie,bobkový list,vetvičku tymiánu, zeler,petrzlen,cibuľu,cesnak,primerane k mnozstvu a biele víno. Variť ich treba pomaly, tak 4- 5 hodín.(Ja ich varím deň vopred.) Keď sú už dobre uvarené a vychladnuté, odmotáš nite a polovice, teraz už samostatné, obalíš v rozšľahaných vajíčkach, jemne osolených a v strúhanke.(múku nie) Môžeš pridať do vajíčok trošku piva, výsledok bude chrumkavejší (ja dávam pivo do vajičok aj keď robím rezne.) Na maslom vymazaný pekáč rozložíš polovice paprčiek reznou plochou dole. Na každú polovicu položíš kúsok masla a pečieš pri cca 200° do zlatohneda. Francúzi podavaju jablkový kompót z čerstvo uvarených jabĺčok s pridaním klinceka. Mám aj ďalší recepty,možno nabudúce,ak odskúšaš. Ty vieš,že aj keď to vyzerá zložito, pre Teba zábava...dobrú chuť:-)
Môj ty sladký život to musí byť dobrota. Už to mám uložene v blízkej dobe vyskúšam, vopred sa teším na to. Musím zohnať pekné paprčky a nie tie kadejaké farebné. Vďaka za recept.
ja robievam z paprčiek guláš. S chlebom a pivom delikatesa
Nemohol by si hodiť na Varechu fotorecept?
Tak už je to udeláno a už je to hotovo. Vďaka za recept je to riadna chuťovka. Len sa tak zaprášilo po tom. A foto, nech aj iný skúsia.
Teší ma,že chutilo:-) je s tým trocha viac roboty,ale tiež rada risknem čas na prípravu. Okrem toho,že to smakuje,sa nasmejeme ako to obhryzame:-))
Pozdravujem a som rada,že si odskúšal.Mas pravdu,máme podobne chute:-)
Veď preto sme to vyložili von na dvor. Bol pekný deň, tak sme to jedli prstami a ohrýzali kosti a tie išli rovno psovi. Tiež si prišiel na svoje. Aj som si nahral recept na nožičky, aby som nezabudol ako som to robil. Ten kompót fakt k tomu pasuje. Vďaka za recept, ak bude ešte niečo dobré, rád skúsim.
Ten ďalší recept,čo som Ti sľúbila:-) Nožičky očistiť a dať variť nerozpolene, do väčšieho hrnca do osolenej vody, pridať čierne korenie,bobkový list, zeler,petrzlen,cibuľu,cesnak,primerane k mnozstvu a biele víno. Variť ich treba pomaly, tak 4- 5 hodín. Nechať vychladnúť vo vývare aj do druhého dňa, potom zohriať paprcky vo vývare,teplé vybrať, potrieť marinádou.
Marináda na natretie papričiek
teplý vývar z nožiček
1 lžička medu
1 lžička granulovaného cesnaku
1 lžička majoránky
1 lžička sladkej papriky
Položiť na papier v plechu do rúry na 200st.st.C cca pridať gril, a cca 20-25min. Môže sa medzitým potrieť marinádou.
Keď Ti začnú vrzgat kolená, vyskúšaj aj tento spôsob.:-)
Vďaka za recept , už mi veru občas vŕzgajú. Vyzerá to tiež dobré. Tieto smažené nožičky mám recept napísaný. Je od teba, ak súhlasíš tak ho zverejním.
Máš môj súhlas:-)) môžeš zverejniť, asi intuícia,chcela som Ti to navrhnúť,ale neodvážila som sa:-)