Foto: zabiatko66
Včera po práci sme boli na záhradke a zase sa nám urodila Hliva, tak som z nej navarila chutnú polievočku s krupicovými Zobraziť celý popis Včera po práci sme boli na záhradke a zase sa nám urodila Hliva, tak som z nej navarila chutnú polievočku s krupicovými haluštičkami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do polievočky dáme všetku zeleninu čo máme doma. Hlivu a zeleninu očistíme a umyjeme.
-
2
Hlivu nakrájame na jemné pásiky, dusíme na masle. Pridáme nakrájanu vniatku, soľ, korenie a rascu.
-
3
Medzi tým si nakrájame na drobno zeleninu.
-
4
Keď je hliva polomäkká pridáme zeleninku, prilejeme šálku vody a dusíme.
-
5
Po 15-20 minútach prilejeme zovretú vodu. Dochutíme vegetou. Keď je zeleninka polomäkká pridáme kel, mladú cibuľku, cesnak a hrášok. Varíme na miernom ohni.
-
6
Popri varení si pripravíme cesto na halušky. Detská krupica 3-4 PL, 1 vajce, soľ, vniatka (magi alebo pretržlenová vňať) Vňať nakrájame na drobno a zmiešame so zmesou. Vidličkou vykrajujeme haluštičky ktoré nahádžeme do polievky a ešte spolu povaríme do mäkka.
-
7
Na koniec ešte polievočku dochutíme, môžeme pridať aj čilli korenie a môžeme papať. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu