Florentská držková polievka
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 21. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Surové teľacie držky varíme približne dve hodiny s tromi pretlačenými strúčikmi cesnaku, rozmarínom a šalviou. Počas varenia vymeníme vodu aspoň tri razy. Po dvoch hodinách takmer uvarené držky necháme vychladnúť a vychladnuté narežeme na jemné rezance.
- 2
Na rozpálenom oleji orestujeme do sklovita cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a kapiu, po ich zmäknutí pridáme teľacie mäso nakrájané na kocky veľké 2 x 2 cm. Po sfarbení mäsa do hneda podlejeme trochou bieleho vína, varíme do odparenia a zalejeme rozmixovanými lúpanými paradajkami.
- 3
Potom pridáme 300 ml vody, najemno nakrájaný rozmarín, šalviu, soľ, korenie, oregano, majorán a trochu cukru. Varíme 20 minút. Pridáme držky a varíme do úplného zmäknutia 30 minút. Dochutíme nastrúhaným parmezánom a servírujeme s plátkami parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj som sa priateľsky zasmiala..-)))
bez ohľadu na to, polievka vynikajúca, iste uvarím.
Upozornila som nielen na soľ, vážená @redakcia.
Skúste spočítať spolu so mnou známe gramáže z ľavého stĺpca, vyjde Vám 3,775 KG! najmenej (lebo 200ml oleja nie je 200g) surovín v surovom stave, to som nerátala soľ, cukor, iné koreniny a mrkvu, žiadnu tekutinu okrem oleja, deleno 4 porcie, znamená 0,94375 kg na jednu porciu - ťažko by sa zmestilo do taniera.
Ale ak by v Kogo chceli 10,5€ za Trippa alla Fiorentina (držková s teľacím mäsom a syrom parmigiano) s touto gramážou, stál by rad až od Rybnej brány :-) Autorizoval pán Hasanič text pred zverejnením?