
Tradičné svadobné koláčiky
Malé kysnuté koláčiky s tvarohovou plnkou a posýpkou, kedysi nesmeli chýbať na žiadnej svadbe. To...

Strapkáč (kapustovo-fazuľová polievka)
Dávno som nerobila niečo, na čom som vyrastala....
Jablkovo-makový koláč starej mamy
Spolu s Anežkou Kvietkovou sme v štúdiu TV Varecha upiekli vynikajúci šťavnatý koláč s jablkovo-makovou plnkou.
Tento recept, to je hotový poklad. Pozrite sa, ako urobiť 6 dobrôt z jedného cesta
Kedysi sa varilo skromne, gazdinky však boli veľmi vynaliezavé. Dnes vám ukážeme, ako sa dá pripraviť obed či večera na 6 spôsobov z jedného jednoduchého cesta ....

Tradičný slovenský bryndzovník
Keby recept na tradičný bryndzovník zapadol prachom, bola by to veľká škoda. Pretože tento slaný koláč je dokonalý....

Parená buchta s makom
Veľká parená buchta, akú poznáte z rakúskych ale aj našich lyžiarskych svahov. Stačí jeden kúsok......

Domáce bryndzové halušky so slaninkou
Klasika nesklame, obľúbené jedlo, vyhľadávané v reštauráciách, na salašoch.
Nošky v kapuste, ľudové jedlo len z troch surovín, zato je ho plný hrniec
Toto jednoduché jedlo gazdinky zvykli pripravovať v sobotu, keď boli všetci doma. Bolo sýte a bolo ho dostatok, takže sa z neho najedla početná rodina....

Bryndzová polievka s hubami a kôprom
Rýchla, jednoduchá polievočka, ktorá zasýti a zahreje nielen v zimných mesiacoch.

Jednoduchý demikát
Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza....

Tvarohové slíže podľa starkej
Takto som ich jedával od malého chlapca. Teraz som ich naučil jesť a uvariť aj vlastné...

Domáce jaternice
„Hurky“ nemajú byť plané, a aby to tak nebolo, netreba šetriť mäsom, malo by...

Kapustové zemiaky na budúci rok
Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.
Bezlepkové pirohy varí Fero Joke
Tieto sexi pirohy jednoducho musíte vidieť! Výbuch známeho markizáka mal ostať mimo kamier.
Džatky
V tomto videu nám Andrej Syč, sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach, spolu s...

Zemiakové beľušky z nekysnutého tvarohového cesta
Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ, ...
Zapekané rezance s orechmi a so slivkovým lekvárom
Zapekané rezance so slivkovým lekvárom je často spomínané jedlo z detstva staršej generácie, zároveň je to...

Podlesník v okrúhlej forme
Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník....

Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...

Zemiakové adzimky
Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...
Tri gazdinky vás naučia, ako sa robia tradičné pirohy
Plnené pirohy, to je náš národný poklad. Ak ste si na ne ešte netrúfli, ...
Domáce rezance s tvarohom
Legendárnym tradičným slovenským jedlom sú rezance s tvarohom. V tomto videu nám ich spolu s Jozefom...

Pečené slivkové buchty zo špaldovej múky
V miske zmiešajte múku s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Do múky urobte jamku a...

Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom
Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....

Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......

Kmíňanka
Pôstna rascová polievka s ovsenými vločkami, sušenými hubami a zeleninou. Rascu v našom nárečí nazývame...

Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...