#slovenskakuchyna

prazdny

Grobská pečená hus

Hlavné jedlá

Zajtra je sviatok sv. Martina, s ktorým sa spája aj tradícia pečenej husi. Urobte...

prazdny

Bryndzový podplamenník so slaninkou

Slané chuťovky

Upečte si doma výborný slaný koláč s bryndzou a chrumkavou slaninkou.

prazdny

Kapustové zemiaky na budúci rok

Hlavné jedlá

Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.

prazdny

Domáce rezance s tvarohom

Cestoviny

Legendárnym tradičným slovenským jedlom sú rezance s tvarohom. V tomto videu nám ich spolu s Jozefom...

prazdny

Tri gazdinky vás naučia, ako sa robia tradičné pirohy

Cestoviny

Plnené pirohy, to je náš národný poklad. Ak ste si na ne ešte netrúfli, ...

prazdny

Vykŕmená husacia pečeň

Večera

Vykŕmenú pečeň dobre očistíme od žiliek.

prazdny

Domáce kapustové fliačky so škoricou

Bezmäsité jedlá

Sezóna novej hlávkovej kapusty je opäť tu. Vychutnajte si tieto domáce kapustové fliačky nasladko, sú...

prazdny

Džatky

Hlavné jedlá

V tomto videu nám Andrej Syč, sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach, spolu s...

prazdny

Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom

Bezmäsité jedlá

Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....

prazdny

Štedrák so zemiakovo-orechovým cestom

Koláče

Brutálno-lukulská almázia. Niečo na želanie dcéry, bez kvasníc, málo múky a vraj aby to...

prazdny

Kefírový koláč s mrveničkou

Koláče

Najprv si pripravíme mrveničku a slivky, keďže samotná príprava cesta je rýchla. Slivky umyjeme, ...

prazdny

Podplamenník alebo slovenská pizza

Večera

Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam....

prazdny

Buchty na pare s makom

Bezmäsité jedlá

Pripravte si tradičnú pochúťku, ktorú milujeme od detstva.

prazdny

Úhrabky - recepty babičiek

Hlavné jedlá

Virtuálna priateľka @Radosť mi poslala mail s názvom " zemiaky, švábka, grule, brambory" zabudnuté...

prazdny

Parené buchty

Hlavné jedlá

Buchtičky ako od babičky s posýpkou akú ľúbime....

prazdny

Domáce jaternice

Bravčové mäso

„Hurky“ nemajú byť plané, a aby to tak nebolo, netreba šetriť mäsom, malo by...

prazdny

Šulky z Východnej

Cestoviny

Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

prazdny

Tvarohové slíže podľa starkej

Cestoviny

Takto som ich jedával od malého chlapca. Teraz som ich naučil jesť a uvariť aj vlastné...

prazdny

Pečené slivkové buchty zo špaldovej múky

Dezerty

V miske zmiešajte múku s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Do múky urobte jamku a...

prazdny

Plnený kapustný list bez kapustného listu

Bravčové mäso

Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......

prazdny

Bratislavské rožky

Koláče

Tento rok oslavujú bratislavské rožky malé výročie. Pred 10 rokmi získali od Európskej únie značku Zaručená...

prazdny

Bryndzový koláč s cukrom, aký kedysi deťom vypekali babičky

Koláče

Bryndzové koláče zvyčajne pečieme naslano, tento však poskytuje úplne iný chuťový zážitok. Keďže ho kedysi...

prazdny

Krémová cesnačka s chrumkavými krutónmi

Bezmäsité jedlá

Pozerám na ten cesnak už vyše mesiaca. Čo z neho spravím? Na hrianky mi už neberie, tak som ho pomixoval....

prazdny

Bryndzové pirohy z tvarohového cesta

Hlavné jedlá

Milujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený...

prazdny

Krúpová polievka

Večera

S fazuľou, zeleninou, zemiakmi, údeným vývarom.

prazdny

Kysnutý koláč so slivkami

Koláče

Koláč z kysnutého cesta so šťavnatými slivkami.

prazdny

Bryndzová nátierka s chrenom

Bezmäsité jedlá

Bryndza je slovenský gastronomický poklad, je slávna aj zdravá....

prazdny

Rýchle halušky

Cestoviny

Postup je veľmi jednoduchý. Ako prvé dáme do hrnca zovrieť vodu s trochou soli. Kým...

prazdny

Vyprážané bryndzové pirohy

Cestoviny

Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...

prazdny

Kmíňanka

Bezmäsité jedlá

Pôstna rascová polievka s ovsenými vločkami, sušenými hubami a zeleninou. Rascu v našom nárečí nazývame...

prazdny

Bryndzové pirohy s hubovým ragú

Hlavné jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...

prazdny

Podlesník v okrúhlej forme

Hlavné jedlá

Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník....

prazdny

Jednoduché bryndzové pirohy

Cestoviny

Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...

prazdny

Ôhaza podľa Palušky

Bravčové mäso

Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...