#slovenskakuchyna

prazdny

Bryndzové pirohy

Cestoviny

Majú u nás doma v jedálničku výsadné miesto. Postup som zdedila od mamky, len niektoré...

prazdny

Nošky v kapuste, ľudové jedlo len z troch surovín, zato je ho plný hrniec

Bravčové mäso

Toto jednoduché jedlo gazdinky zvykli pripravovať v sobotu, keď boli všetci doma. Bolo sýte a bolo ho dostatok, takže sa z neho najedla početná rodina....

prazdny

Domáce rožky z hrnčeka

Večera

Nenáročná príprava, dobrota za pár centov.

prazdny

Parená buchta s makom

Hlavné jedlá

Veľká parená buchta, akú poznáte z rakúskych ale aj našich lyžiarskych svahov. Stačí jeden kúsok......

prazdny

Bezlepkové pirohy varí Fero Joke

Hlavné jedlá

Tieto sexi pirohy jednoducho musíte vidieť! Výbuch známeho markizáka mal ostať mimo kamier.

prazdny

Jednoduchý demikát

Bezmäsité jedlá

Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza....

prazdny

Bryndzová polievka s hubami a kôprom

Bezmäsité jedlá

Rýchla, jednoduchá polievočka, ktorá zasýti a zahreje nielen v zimných mesiacoch.

prazdny

Granadír

Cestoviny

Vyskúšajte tento jednoduchý, chutný a tradičný recept na slovenskú klasiku, ktorú si môžete pripraviť na...

prazdny

Buchty na pare s makom

Bezmäsité jedlá

Pripravte si tradičnú pochúťku, ktorú milujeme od detstva.

prazdny

Zemiakové beľušky z nekysnutého tvarohového cesta

Bezmäsité jedlá

Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ, ...

prazdny

Kapustové zemiaky na budúci rok

Hlavné jedlá

Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.

prazdny

Krémová cesnačka s chrumkavými krutónmi

Bezmäsité jedlá

Pozerám na ten cesnak už vyše mesiaca. Čo z neho spravím? Na hrianky mi už neberie, tak som ho pomixoval....

prazdny

Domáce rezance s tvarohom

Cestoviny

Legendárnym tradičným slovenským jedlom sú rezance s tvarohom. V tomto videu nám ich spolu s Jozefom...

prazdny

Tri gazdinky vás naučia, ako sa robia tradičné pirohy

Cestoviny

Plnené pirohy, to je náš národný poklad. Ak ste si na ne ešte netrúfli, ...

prazdny

Džatky

Hlavné jedlá

V tomto videu nám Andrej Syč, sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach, spolu s...

prazdny

Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom

Bezmäsité jedlá

Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....

prazdny

Domáce jaternice

Bravčové mäso

„Hurky“ nemajú byť plané, a aby to tak nebolo, netreba šetriť mäsom, malo by...

prazdny

Štedrák so zemiakovo-orechovým cestom

Koláče

Brutálno-lukulská almázia. Niečo na želanie dcéry, bez kvasníc, málo múky a vraj aby to...

prazdny

Parené buchty

Hlavné jedlá

Buchtičky ako od babičky s posýpkou akú ľúbime....

prazdny

Tvarohové slíže podľa starkej

Cestoviny

Takto som ich jedával od malého chlapca. Teraz som ich naučil jesť a uvariť aj vlastné...

prazdny

Úhrabky - recepty babičiek

Hlavné jedlá

Virtuálna priateľka @Radosť mi poslala mail s názvom " zemiaky, švábka, grule, brambory" zabudnuté...

prazdny

Pečené slivkové buchty zo špaldovej múky

Dezerty

V miske zmiešajte múku s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Do múky urobte jamku a...

prazdny

Šulky z Východnej

Cestoviny

Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

prazdny

Plnený kapustný list bez kapustného listu

Bravčové mäso

Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......

prazdny

Podlesník v okrúhlej forme

Hlavné jedlá

Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník....

prazdny

Krúpová polievka

Večera

S fazuľou, zeleninou, zemiakmi, údeným vývarom.

prazdny

Kysnutý koláč so slivkami

Koláče

Koláč z kysnutého cesta so šťavnatými slivkami.

prazdny

Bryndzový koláč s cukrom, aký kedysi deťom vypekali babičky

Koláče

Bryndzové koláče zvyčajne pečieme naslano, tento však poskytuje úplne iný chuťový zážitok. Keďže ho kedysi...

prazdny

Vyprážané bryndzové pirohy

Cestoviny

Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...

prazdny

Rýchle halušky

Cestoviny

Postup je veľmi jednoduchý. Ako prvé dáme do hrnca zovrieť vodu s trochou soli. Kým...

prazdny

Bratislavské rožky

Koláče

Tento rok oslavujú bratislavské rožky malé výročie. Pred 10 rokmi získali od Európskej únie značku Zaručená...

prazdny

Kmíňanka

Bezmäsité jedlá

Pôstna rascová polievka s ovsenými vločkami, sušenými hubami a zeleninou. Rascu v našom nárečí nazývame...

prazdny

Bryndzová nátierka s chrenom

Bezmäsité jedlá

Bryndza je slovenský gastronomický poklad, je slávna aj zdravá....

prazdny

Zapekané rezance s orechmi a so slivkovým lekvárom

Cestoviny

Zapekané rezance so slivkovým lekvárom je často spomínané jedlo z detstva staršej generácie, zároveň je to...