Nošky v kapuste, ľudové jedlo len z troch surovín, zato je ho plný hrniec
Toto jednoduché jedlo gazdinky zvykli pripravovať v sobotu, keď boli všetci doma. Bolo sýte a bolo ho dostatok, takže sa z neho najedla početná rodina....
Krémová cesnačka s chrumkavými krutónmi
Pozerám na ten cesnak už vyše mesiaca. Čo z neho spravím? Na hrianky mi už neberie, tak som ho pomixoval....
Parená buchta s makom
Veľká parená buchta, akú poznáte z rakúskych ale aj našich lyžiarskych svahov. Stačí jeden kúsok......
Jednoduchý demikát
Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza....
Bezlepkové pirohy varí Fero Joke
Tieto sexi pirohy jednoducho musíte vidieť! Výbuch známeho markizáka mal ostať mimo kamier.
Bryndzová polievka s hubami a kôprom
Rýchla, jednoduchá polievočka, ktorá zasýti a zahreje nielen v zimných mesiacoch.
Kapustové zemiaky na budúci rok
Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.
Zemiakové beľušky z nekysnutého tvarohového cesta
Očistené nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, mlieko, soľ, ...
Domáce jaternice
„Hurky“ nemajú byť plané, a aby to tak nebolo, netreba šetriť mäsom, malo by...
Domáce rezance s tvarohom
Legendárnym tradičným slovenským jedlom sú rezance s tvarohom. V tomto videu nám ich spolu s Jozefom...
Tri gazdinky vás naučia, ako sa robia tradičné pirohy
Plnené pirohy, to je náš národný poklad. Ak ste si na ne ešte netrúfli, ...
Džatky
V tomto videu nám Andrej Syč, sous-chef v reštaurácii Slávia v Košiciach, spolu s...
Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom
Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....
Štedrák so zemiakovo-orechovým cestom
Brutálno-lukulská almázia. Niečo na želanie dcéry, bez kvasníc, málo múky a vraj aby to...
Tvarohové slíže podľa starkej
Takto som ich jedával od malého chlapca. Teraz som ich naučil jesť a uvariť aj vlastné...
Pečené slivkové buchty zo špaldovej múky
V miske zmiešajte múku s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Do múky urobte jamku a...
Úhrabky - recepty babičiek
Virtuálna priateľka @Radosť mi poslala mail s názvom " zemiaky, švábka, grule, brambory" zabudnuté...
Podlesník v okrúhlej forme
Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník....
Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...
Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......
Zemiakové adzimky
Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...
Kmíňanka
Pôstna rascová polievka s ovsenými vločkami, sušenými hubami a zeleninou. Rascu v našom nárečí nazývame...
Bryndzový koláč s cukrom, aký kedysi deťom vypekali babičky
Bryndzové koláče zvyčajne pečieme naslano, tento však poskytuje úplne iný chuťový zážitok. Keďže ho kedysi...
Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...
Rýchle halušky
Postup je veľmi jednoduchý. Ako prvé dáme do hrnca zovrieť vodu s trochou soli. Kým...
Zapekané rezance s orechmi a so slivkovým lekvárom
Zapekané rezance so slivkovým lekvárom je často spomínané jedlo z detstva staršej generácie, zároveň je to...
Bratislavské rožky
Tento rok oslavujú bratislavské rožky malé výročie. Pred 10 rokmi získali od Európskej únie značku Zaručená...