Pečené slivkové buchty zo špaldovej múky
Foto: navardaco
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
30 g |
|
60 g |
|
230 ml vlažné |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
2 ks |
|
120 g |
|
Plnka: | |
|
|
|
|
nastrúhaný |
|
Na vymastenie pekáča: | |
20 g |
|
Postup
-
1
V miske zmiešajte múku s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom. Do múky urobte jamku a vlejte do nej vlažné mlieko. Rozmrvte do nej droždie a nechajte 10 minút odstáť.
- 2
Pridajte žĺtky, maslo a vypracujte hladké cesto. Nádobu s cestom prikryte utierkou a dajte na 1 hodinu kysnúť. Po hodine cesto opäť premieste a nechajte kysnúť ešte 1 hodinu.
- 3
Plnka: Zmiešajte lekvár s rumom a nastrúhaným perníkom – to bude náplň buchtičiek.
- 4
V pekáči rozpustite maslo. Cesto vyvaľkajte, povykrajujte pomocou pohára kolieska. Doprostred koliesok naneste náplň a dobre ju zabaľte do cesta. Buchty namáčajte v pekáči s maslom a ukladajte ich do pekáča. Nechajte ešte 20 minút na teplom mieste. Pečte asi 30 minút na 180 stupňoch.
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu