Jednoduchý demikát
foodblog Medové motúzy, 27. mája 2022
Foto: Jana Štrbková
Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza. Tradične sa pripravoval rozvarením bryndze vo Zobraziť celý popisDemikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza. Tradične sa pripravoval rozvarením bryndze vo vode, zahusťoval sa starším chlebom a dochucoval cibuľou.
porcií
príprava
Suroviny
1,5 l |
|
1/2 ČL |
|
150 g |
|
250 g |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
40 g |
|
70 ml (na šľahanie alebo varenie) |
|
4 PL čerstvá |
|
Postup
-
1
Vodu so soľou privedieme do varu.
- 2
Do polievkovej misy vložíme na kocky nakrájaný toastový chlieb, rozdrobenú bryndzu, nadrobno nakrájanú cibuľku, drvenú rascu a mletú sladkú papriku. Zalejeme vriacou osolenou vodou, prikryjeme a necháme postáť päť minút.
- 3
Na zjemnenie pridáme maslo a smotanu. Dozdobíme nasekanou pažítkou.
Tiež bryndzová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu