Bryndzová polievka
Bryndzová polievka

Jednoduchý demikát

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 27. mája 2022
Jednoduchý demikát
Foto: Jana Štrbková

Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza. Tradične sa pripravoval rozvarením bryndze vo vode, zahusťoval sa starším chlebom a dochucoval cibuľou.

5
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1,5 l
1/2 ČL
150 g
250 g
1/2 ČL
1 ČL
1 ks
40 g
70 ml (na šľahanie alebo varenie)
4 PL čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vodu so soľou privedieme do varu.

  2. 2

    Do polievkovej misy vložíme na kocky nakrájaný toastový chlieb, rozdrobenú bryndzu, nadrobno nakrájanú cibuľku, drvenú rascu a mletú sladkú papriku. Zalejeme vriacou osolenou vodou, prikryjeme a necháme postáť päť minút.

  3. 3

    Na zjemnenie pridáme maslo a smotanu. Dozdobíme nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha