Bryndzová polievka s hubami a kôprom
Foto: ivka268
Rýchla, jednoduchá polievočka, ktorá zasýti a zahreje nielen v zimných mesiacoch.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
1/2 pohára (z 280 g) |
|
2 ks väčšie |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
500-600 ml (alebo smotana na varenie) |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
4 ks |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme vodu, asi prst nad zemiaky a dáme variť spolu s hubami (bez nálevu - ten použijeme neskôr), pridáme nové korenie, bobkový list, rascu a soľ - so soľou opatrne.
- 2
Pokiaľ sa zemiaky varia, pripravíme si na masle cibuľovú zásmažku - nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme domäkka na masle, pridáme múku a spolu ešte popražíme. Zásmažku zalejeme studeným mliekom, prípadne smotanou na varenie. Pridáme rozdrobenú bryndzu a varíme 10-15 minút.
- 3
Bryndzovú zásmažku prilejeme k zemiakom, necháme ešte prevrieť a odstavíme.
- 4
Uvarenú polievku dochutíme cukrom, pridáme nálev z húb, prípadne ešte trochu octu ak má niekto rád kyslejšie a nakoniec pridáme nasekaný kôpor.
Tiež bryndzová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
určite stojí za vyskúšanie, a možno sa dostane aj medzi top ako aj u nás :)))