Bryndzová polievka
Bryndzová polievka

Bryndzová polievka s hubami a kôprom

ivka268 - fotkaivka268, 11. júla 2022
Bryndzová polievka s hubami a kôprom
Foto: ivka268

Rýchla, jednoduchá polievočka, ktorá zasýti a zahreje nielen v zimných mesiacoch.

4
porcie
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1/2 pohára (z 280 g)
2 ks väčšie
1 ks
1 PL
1 PL
500-600 ml (alebo smotana na varenie)
1 ks
1 ČL
4 ks
1 ČL
podľa chuti
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, pridáme vodu, asi prst nad zemiaky a dáme variť spolu s hubami (bez nálevu - ten použijeme neskôr), pridáme nové korenie, bobkový list, rascu a soľ - so soľou opatrne.

  2. 2

    Pokiaľ sa zemiaky varia, pripravíme si na masle cibuľovú zásmažku - nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme domäkka na masle, pridáme múku a spolu ešte popražíme. Zásmažku zalejeme studeným mliekom, prípadne smotanou na varenie. Pridáme rozdrobenú bryndzu a varíme 10-15 minút.

  3. 3

    Bryndzovú zásmažku prilejeme k zemiakom, necháme ešte prevrieť a odstavíme.

  4. 4

    Uvarenú polievku dochutíme cukrom, pridáme nálev z húb, prípadne ešte trochu octu ak má niekto rád kyslejšie a nakoniec pridáme nasekaný kôpor.

Diskusia k receptu

kucharka
U nás máme polievky veľmi radi. Ďakujem, že si sa s nami podelila s receptom, už je na zozname.
ivka268
@kucharka (16.7.2022 21:21)

určite stojí za vyskúšanie, a možno sa dostane aj medzi top ako aj u nás :)))