#slovenskakuchyna

prazdny

Rýchle halušky

Cestoviny

Postup je veľmi jednoduchý. Ako prvé dáme do hrnca zovrieť vodu s trochou soli. Kým...

prazdny

Burgyňáky so slivkovým lekvárom

Koláče

Koláče z cukrovej repy, alebo burgyňáky so slivkovým lekvárom. Tradičný recept zo západného Slovenska....

prazdny

Bryndzová nátierka s chrenom

Bezmäsité jedlá

Bryndza je slovenský gastronomický poklad, je slávna aj zdravá....

prazdny

Šulky z Východnej

Cestoviny

Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

prazdny

Úhrabky - recepty babičiek

Hlavné jedlá

Virtuálna priateľka @Radosť mi poslala mail s názvom " zemiaky, švábka, grule, brambory" zabudnuté...

prazdny

Štedrák so zemiakovo-orechovým cestom

Koláče

Brutálno-lukulská almázia. Niečo na želanie dcéry, bez kvasníc, málo múky a vraj aby to...

prazdny

Medovníkový mrežovník so slivkovým lekvárom a orechmi

Koláče

Pomerne jednoduchý recept. Skutočne veľmi príjemný koláčik ku káve.

prazdny

Zemiaky s kyslým mliekom

Večera

Jednoduché staré jedlo, ktoré sa u nás na Šariši varilo často a chutilo....

prazdny

Fánky

Dezerty

Aktuálne na tieto fašiangové dni... Za pár minút sa poteší celá rodina.

prazdny

Bryndzový koláč s cukrom, aký kedysi deťom vypekali babičky

Koláče

Bryndzové koláče zvyčajne pečieme naslano, tento však poskytuje úplne iný chuťový zážitok. Keďže ho kedysi...

prazdny

Kysnutý koláč so slivkami

Koláče

Koláč z kysnutého cesta so šťavnatými slivkami.

prazdny

Zemiaková polievka

Bezmäsité jedlá

Zemiaková polievka na kyslo, recept aj pre začiatočníkov.

prazdny

Bratislavské rožky

Koláče

Tento rok oslavujú bratislavské rožky malé výročie. Pred 10 rokmi získali od Európskej únie značku Zaručená...

prazdny

Bryndzové pirohy z tvarohového cesta

Hlavné jedlá

Milujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený...

prazdny

Domáce pirohy plnené zemiakmi

Cestoviny

Máte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy?...

prazdny

Jednoduché bryndzové pirohy

Cestoviny

Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...

prazdny

Ôhaza podľa Palušky

Bravčové mäso

Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...

prazdny

Bryndzové halušky

Hlavné jedlá

Chutné halušky s bryndzovou omáčkou.

prazdny

Polievka z vody z halušiek

Bezmäsité jedlá

Voľakedy ľudia zužitkovali všetko, aj vodu z vyvarených halušiek.

prazdny

Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám

Hlavné jedlá

Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky....

prazdny

Bryndzové pirohy s hubovým ragú

Hlavné jedlá

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...

prazdny

Slivkové knedle s makom a medom

Hlavné jedlá

Slivkové gule pripravené zo zemiakového cesta, ochutené makom a medom pre všetkých, ktorí ľúbia sladký...

prazdny

Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou

Cestoviny

Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....

prazdny

Makový závin

Koláče

Výborný kysnutý závin plnený makom.

prazdny

Tradičné tatarčane pirohy zo Zemplína

Cestoviny

Na hornom Zemplíne sa pirohy pripravujú z tatarky, ako sa v tomto regióne hovorí pohánkovej múke....

prazdny

Erteplové (zemiakové) krupicové tašky

Koláče

Starý recept, ktorý sa u nás na Záhorí často robil....

prazdny

Demikát. Takto sa jedinečná bryndzová polievka varí na Liptove

Večera

Demikát, to je svetový unikát. Tradičná slovenská bryndzová polievka z liptovského regiónu je naším národným pokladom....

prazdny

Domáca parená knedľa

Bezmäsité jedlá

U nás sa kúpená knedľa zje, ale všetci ohŕňajú nosom, tak som si povedala, že budem robiť, len domácu....

prazdny

Oškvarkové pagáče

Slané chuťovky

Prvýkrát som skúšal oškvarkové pagáče...

prazdny

Opekance s makom

Hlavné jedlá

V tradičnej slovenskej kuchyni sú opekance alebo aj bobaľky, ako sa im niekde hovorí, súčasťou...

prazdny

Bryndzová polievka s kyslým mliekom

Bezmäsité jedlá

Človek sa učí celý život a niečo vždy vylepšuje.