
Rýchle halušky
Postup je veľmi jednoduchý. Ako prvé dáme do hrnca zovrieť vodu s trochou soli. Kým...
Burgyňáky so slivkovým lekvárom
Koláče z cukrovej repy, alebo burgyňáky so slivkovým lekvárom. Tradičný recept zo západného Slovenska....

Bryndzová nátierka s chrenom
Bryndza je slovenský gastronomický poklad, je slávna aj zdravá....

Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

Úhrabky - recepty babičiek
Virtuálna priateľka @Radosť mi poslala mail s názvom " zemiaky, švábka, grule, brambory" zabudnuté...

Štedrák so zemiakovo-orechovým cestom
Brutálno-lukulská almázia. Niečo na želanie dcéry, bez kvasníc, málo múky a vraj aby to...
Medovníkový mrežovník so slivkovým lekvárom a orechmi
Pomerne jednoduchý recept. Skutočne veľmi príjemný koláčik ku káve.

Zemiaky s kyslým mliekom
Jednoduché staré jedlo, ktoré sa u nás na Šariši varilo často a chutilo....
Bryndzový koláč s cukrom, aký kedysi deťom vypekali babičky
Bryndzové koláče zvyčajne pečieme naslano, tento však poskytuje úplne iný chuťový zážitok. Keďže ho kedysi...

Bratislavské rožky
Tento rok oslavujú bratislavské rožky malé výročie. Pred 10 rokmi získali od Európskej únie značku Zaručená...

Bryndzové pirohy z tvarohového cesta
Milujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený...

Kôprová polievka so zemiakmi, s opraženou slaninou a vareným vajcom
Bez octu, cukru, s kyslou aj sladkou smotanou.

Domáce pirohy plnené zemiakmi
Máte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy?...

Jednoduché bryndzové pirohy
Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...

Ôhaza podľa Palušky
Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...

Polievka z vody z halušiek
Voľakedy ľudia zužitkovali všetko, aj vodu z vyvarených halušiek.

Zemiakové džatky z Vysokých Tatier, tradičné jedlo našich starých mám
Džatky boli kedysi jedlom chudobných, pretože sa robia len zo zemiakov a z múky....

Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...

Slivkové knedle s makom a medom
Slivkové gule pripravené zo zemiakového cesta, ochutené makom a medom pre všetkých, ktorí ľúbia sladký...

Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou
Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....
Tradičné tatarčane pirohy zo Zemplína
Na hornom Zemplíne sa pirohy pripravujú z tatarky, ako sa v tomto regióne hovorí pohánkovej múke....
Demikát. Takto sa jedinečná bryndzová polievka varí na Liptove
Demikát, to je svetový unikát. Tradičná slovenská bryndzová polievka z liptovského regiónu je naším národným pokladom....

Domáca parená knedľa
U nás sa kúpená knedľa zje, ale všetci ohŕňajú nosom, tak som si povedala, že budem robiť, len domácu....

Opekance s makom
V tradičnej slovenskej kuchyni sú opekance alebo aj bobaľky, ako sa im niekde hovorí, súčasťou...

Bryndzová polievka s kyslým mliekom
Človek sa učí celý život a niečo vždy vylepšuje.