#slovenskakuchyna

prazdny

Zapekané rezance s orechmi a so slivkovým lekvárom

Cestoviny

Zapekané rezance so slivkovým lekvárom je často spomínané jedlo z detstva staršej generácie, zároveň je to...

prazdny

Zemiakové adzimky

Bezmäsité jedlá

Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...

prazdny

Tatarčené pirohy

Cestoviny

Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...

prazdny

Slivkové knedle s makom a medom

Hlavné jedlá

Slivkové gule pripravené zo zemiakového cesta, ochutené makom a medom pre všetkých, ktorí ľúbia sladký...

prazdny

Medovníkový mrežovník so slivkovým lekvárom a orechmi

Koláče

Pomerne jednoduchý recept. Skutočne veľmi príjemný koláčik ku káve.

prazdny

Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou

Cestoviny

Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....

prazdny

Burgyňáky so slivkovým lekvárom

Koláče

Koláče z cukrovej repy, alebo burgyňáky so slivkovým lekvárom. Tradičný recept zo západného Slovenska....

prazdny

Pečený slivkový lekvár z rúry

Odkôstkované rozpolené slivky zmiešame s octom a s cukrom a necháme uzavreté 3 dni v chladnejšej miestnosti postáť....

prazdny

Zemiaky s kyslým mliekom

Večera

Jednoduché staré jedlo, ktoré sa u nás na Šariši varilo často a chutilo....

prazdny

Domáca parená knedľa

Bezmäsité jedlá

U nás sa kúpená knedľa zje, ale všetci ohŕňajú nosom, tak som si povedala, že budem robiť, len domácu....