Plnený kapustný list bez kapustného listu fotorecept
Foto: gordonko
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to Zobraziť celý popisRobil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu... Veď čo, za skúšku nič nedám.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pomer ryže a mäsa je 1 : 3, lebo ryža uvarením naberie na objeme. Ryžu som si vopred uvaril, nechal vychladnúť a potom som k nej pridal mleté mäso, vajcia, mleté čierne korenie, soľ a všetko to spolu premiešal.
-
2
Na dno hrnca s dvojitým dnom rozložíme kyslú kapustu - mne stačil 1 kg rozdeliť pol na pol. Z mäsovej zmesi si urobíme menšie bochníčky a kladieme ich na kyslú kapustu, keď som mal dno zaplnené, dal som trochu kapusty aj medzi jednotlivé bochníčky a zvyšok som rozprestrel na vrch (toho mi foto chýba).
-
3
Do veľkej hlbokej panvice si spravíme zápražku z oleja a hladkej múky. Keď už múka hnedne, pridáme mletú červenú papriku, rýchlo premiešame a za stáleho habarkovania prilievame vodu, veľa vody, lebo bude treba veľa redšej zápražky... Ochutíme ju soľou a čiernym korením.
-
4
Zápražkou zalejeme obsah hrnca, potrasieme ním, aby sa zápražka dostala všade a vyšiel vzduch von, pridáme bobkové listy a dáme variť na slabšom plameni na cca 45 minút.
-
5
A máme hotovo. DOBRÚ CHUŤ.
Ďakujem
Remosku si pamätám, v 60 rokoch ju mama mala ,kábel išiel aj do žehličky