
Parené buchty
Kto by nepoznal parené buchty? A takto ich robia Hanka Maková a Jozef Mak.

Tradičné zemiakové lokše
Ak ste sa pustili do pečenia svätomartinskej husi, budete k nej potrebovať aj zemiakové lokše...

Tradičný trdelník
Tradičný recept svojich rodičov na prípravu trdelníka nám prezradil Karol Havlík zo Skalice....

Tvarohové šúľance so strúhankou
Z tvarohu, múky, vajíčka a štipky soli vypracujeme cesto (najlepšie rukami).

Kefírový koláč s mrveničkou
Najprv si pripravíme mrveničku a slivky, keďže samotná príprava cesta je rýchla. Slivky umyjeme, ...

Mačanka - hubová polievka
Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista...

Granadír so špekáčikmi
Máme pre vás vynikajúci granadír so špekáčikmi, ktorý sme vylepšili ešte majoránom, údenou paprikou a...

Sadlovníky so slivkovým lekvárom
Keď som prvýkrát ochutnal sadlovníky, šokovala ma tá úžasná kombinácia chutí. Najprv sladká, potom kyselkavá a nakoniec oškvarkovo-bravčová....

Lokše s makom a lekvárom
Príprava lokší je naozaj jednoduchá. Sú vynikajúce ako príloha, potreté maslom či masťou, alebo...

Podplamenník alebo slovenská pizza
Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam....

Grobská pečená hus
Zajtra je sviatok sv. Martina, s ktorým sa spája aj tradícia pečenej husi. Urobte...

Bryndzové pirohy
Majú u nás doma v jedálničku výsadné miesto. Postup som zdedila od mamky, len niektoré...

Pohorelské tľapkance
Zemiaky a múka majú v slovenskej kuchyni nenahraditeľné miesto. Majka a Jožko nám ukážu, ako...

Tradičné slivkové gule
Nám by sa bez slivkových gúľ leto snáď ani nerátalo. A čo vy, už ste ich tieto prázdniny robili?...

Bryndzové pirohy so slaninkou
Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať...

Bryndzové halušky
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Kým voda začne vrieť, ošúpeme si zemiak(y) a...

Krupicové šúľance s makom
Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a...

Najlepšie fašiangové šišky
Ako prvé si pripravíme kvások tak, že do trochy mlieka dáme 1 ČL kryštálového cukru a...

Domáce kapustové fliačky so škoricou
Sezóna novej hlávkovej kapusty je opäť tu. Vychutnajte si tieto domáce kapustové fliačky nasladko, sú...

Slovenský trojboj - zemiaky s bryndzou a so slaninou
Toto jedlo mám veľmi rada - jednoduché a chutné. Robievam ho v dvoch verziách - klasickej a expresnej, podľa toho koľko mám času alebo ako veľmi sme hladní....

Trepanky s uvarenými zemiakmi
Tradičné regionálne jedlo. Omastené môžu byť maslom s cibuľou (cibuľkou) ako pôstné jedlo alebo aj opraženou...

Tento recept, to je hotový poklad. Pozrite sa, ako urobiť 6 dobrôt z jedného cesta
Kedysi sa varilo skromne, gazdinky však boli veľmi vynaliezavé. Dnes vám ukážeme, ako sa dá pripraviť obed či večera na 6 spôsobov z jedného jednoduchého cesta ....

Tradičné svadobné koláčiky
Malé kysnuté koláčiky s tvarohovou plnkou a posýpkou, kedysi nesmeli chýbať na žiadnej svadbe. To...

Jablkovo-makový koláč starej mamy
Spolu s Anežkou Kvietkovou sme v štúdiu TV Varecha upiekli vynikajúci šťavnatý koláč s jablkovo-makovou plnkou.

Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom
Ponúkam recept podľa starých mám na obľúbené pirohy pre každú generáciu. Za starých čias to bolo...

Lokše na sladko - s makovou plnkou
Slovenské lokše na slano i na sladko - vždy nám chutia.