#slovenskakuchyna

prazdny

Graple

Koláče

Viete si predstaviť fašiangy bez domácich šišiek? Takto sa robia v Pohorelej.

prazdny

Tradičný trdelník

Koláče

Tradičný recept svojich rodičov na prípravu trdelníka nám prezradil Karol Havlík zo Skalice....

prazdny

Drevorubačské trhance

Cestoviny

Sýte jedlo z domácich cestovín a pečených zemiakov so slaninou a cibuľou, ktoré chutí dokonale.

prazdny

Lokše s makom a lekvárom

Dezerty

Príprava lokší je naozaj jednoduchá. Sú vynikajúce ako príloha, potreté maslom či masťou, alebo...

prazdny

Tradičné zemiakové lokše

Večera

Ak ste sa pustili do pečenia svätomartinskej husi, budete k nej potrebovať aj zemiakové lokše...

prazdny

Mrežovník so slivkovým lekvárom

Koláče

Jednoduchý koláč so slivkovým lekvárom. Ľahko ho pripravíte s deťmi, lebo je nenáročný na prípravu...

prazdny

Granadír so špekáčikmi

Cestoviny

Máme pre vás vynikajúci granadír so špekáčikmi, ktorý sme vylepšili ešte majoránom, údenou paprikou a...

prazdny

Kefírový koláč s mrveničkou

Koláče

Najprv si pripravíme mrveničku a slivky, keďže samotná príprava cesta je rýchla. Slivky umyjeme, ...

prazdny

Bryndzové pirohy so slaninkou

Cestoviny

Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať...

prazdny

Pohorelské tľapkance

Cestoviny

Zemiaky a múka majú v slovenskej kuchyni nenahraditeľné miesto. Majka a Jožko nám ukážu, ako...

prazdny

Jemné makové koláče

Koláče

Úžasné mäkučké kysnuté koláče s bohatou plnkou....

prazdny

Bryndzový podplamenník so slaninkou

Slané chuťovky

Upečte si doma výborný slaný koláč s bryndzou a chrumkavou slaninkou.

prazdny

Krupicové šúľance s makom

Bezmäsité jedlá

Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a...

prazdny

Slovenský trojboj - zemiaky s bryndzou a so slaninou

Bravčové mäso

Toto jedlo mám veľmi rada - jednoduché a chutné. Robievam ho v dvoch verziách - klasickej a expresnej, podľa toho koľko mám času alebo ako veľmi sme hladní....

prazdny

Tento recept, to je hotový poklad. Pozrite sa, ako urobiť 6 dobrôt z jedného cesta

Cestoviny

Kedysi sa varilo skromne, gazdinky však boli veľmi vynaliezavé. Dnes vám ukážeme, ako sa dá pripraviť obed či večera na 6 spôsobov z jedného jednoduchého cesta ....

prazdny

Trdelníkové rožteky

Dezerty

Prvé som piekla pred štyrmi rokmi, na splav Malého Dunaja....

prazdny

Tvarohové šúľance so strúhankou

Hlavné jedlá

Z tvarohu, múky, vajíčka a štipky soli vypracujeme cesto (najlepšie rukami).

prazdny

Bryndzové halušky

Hlavné jedlá

Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Kým voda začne vrieť, ošúpeme si zemiak(y) a...

prazdny

Jablkovo-makový koláč starej mamy

Koláče

Spolu s Anežkou Kvietkovou sme v štúdiu TV Varecha upiekli vynikajúci šťavnatý koláč s jablkovo-makovou plnkou.

prazdny

Tradičné slivkové gule

Hlavné jedlá

Nám by sa bez slivkových gúľ leto snáď ani nerátalo. A čo vy, už ste ich tieto prázdniny robili?...

prazdny

Mačanka - hubová polievka

Večera

Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista...

prazdny

Tradičné svadobné koláčiky

Koláče

Malé kysnuté koláčiky s tvarohovou plnkou a posýpkou, kedysi nesmeli chýbať na žiadnej svadbe. To...

prazdny

Vykŕmená husacia pečeň

Večera

Vykŕmenú pečeň dobre očistíme od žiliek.

prazdny

Bezlepkové bryndzové pirohy

Cestoviny

Osvedčená slovenská pochúťka...

prazdny

Sadlovníky so slivkovým lekvárom

Koláče

Keď som prvýkrát ochutnal sadlovníky, šokovala ma tá úžasná kombinácia chutí. Najprv sladká, potom kyselkavá a nakoniec oškvarkovo-bravčová....

prazdny

Podplamenník alebo slovenská pizza

Večera

Podplamenník je taká slovenská pizza. Chlebove cesto - a na vrch niečo mňam....

prazdny

Lokše na sladko - s makovou plnkou

Hlavné jedlá

Slovenské lokše na slano i na sladko - vždy nám chutia.

prazdny

Domáce bryndzové halušky so slaninkou

Hlavné jedlá

Klasika nesklame, obľúbené jedlo, vyhľadávané v reštauráciách, na salašoch.

prazdny

Trepanky s uvarenými zemiakmi

Cestoviny

Tradičné regionálne jedlo. Omastené môžu byť maslom s cibuľou (cibuľkou) ako pôstné jedlo alebo aj opraženou...

prazdny

Domáce kapustové fliačky so škoricou

Bezmäsité jedlá

Sezóna novej hlávkovej kapusty je opäť tu. Vychutnajte si tieto domáce kapustové fliačky nasladko, sú...

prazdny

Grobská pečená hus

Hlavné jedlá

Zajtra je sviatok sv. Martina, s ktorým sa spája aj tradícia pečenej husi. Urobte...

prazdny

Strapkáč (kapustovo-fazuľová polievka)

Bravčové mäso

Dávno som nerobila niečo, na čom som vyrastala....

prazdny

Tradičný slovenský bryndzovník

Bezmäsité jedlá

Keby recept na tradičný bryndzovník zapadol prachom, bola by to veľká škoda. Pretože tento slaný koláč je dokonalý....

prazdny

Džatky s tvarohom

Cestoviny

Výborné jedlo môjho detstva.