Krúpová polievka fotorecept
Foto: helena10
S fazuľou, zeleninou, zemiakmi, údeným vývarom.
Suroviny
1 hrnček (strednej veľkosti, hrnček 250 ml) |
|
1 hrnček (mix - hnedá, biela, strakatá) |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/6 ks |
|
5 ks |
|
1,5 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Premyté krúpy a fazule sme namočili dopredu na celú noc. Potom dáme vopred variť spolu a priebežne chutnáme, či už sú uvarené. Uvarené odstavíme.
- 2
Údené mäso - špičku sme začali variť tiež skôr. Kontrolujeme.
- 3
Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji a rasci aj s nadrobno nakrájaným zelerom, mrkvou, petržlenom, kalerábom. Prisypeme lyžicu hladkej múky a opražíme ju na hnedo. Pridáme trošičku mletej červenej papriky a zalejeme vodou. Za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky. Osolíme, okoreníme, pomaly varíme. Nalejeme vývar z údenej špičky. Keď je všetko – zelenina, zemiaky - takmer uvarené, pridáme uvarené krúpy s fazuľou aj s vodou, v ktorej sa v nej varili. Podľa potreby osolíme, dochutíme a necháme už len chvíľu povariť. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Tiež krúpová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu