![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát s pečenými sardinkami
Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka zo sladkovodných rýb s pečenými paprikami a s paradajkami
Ak kúpime celú rybu, hlava a časť kostí často končí v koši. Je to škoda,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú
Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapor s trikolórou pečených paprík
Vraj do tretice všetko dobré! Preto pridávam tentoraz môj vlastný recept na úpravu ľahkostráviteľných filetov z mladého...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou
Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zaúdený pstruh s mangovým čatní
Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré
Prepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos v sójovej omáčke s restovanými šampiňónmi a so zelerovým pyré
Losos obohatený sójovou omáčkou so zelerovým pyré.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pstruh s jablkovým sorbetom
Očistené, vykostené a osušené filety marinujeme v zmesi cukru, soli a nastrúhanej citrónovej kôry 15...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teriyaki losos
Nakonec Japonec! Rýchla špajzovka so zopár skratkami. Obed vybavený za polhodinu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou
Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešame s créme fraiche,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybací perkelt
Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli
Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie filé na cesnaku a chrene
Ryby a chren? Prečo nie. Každá zmena v príprave jedál je ku prospechu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie kung pao - Kung pao ya
Rybacie kung pao na spôsob slovenského ázijského bistra.