prazdny

Nátierka z údeného lososa

Nátierky

Na raňajky, desiatu alebo na oslavu, táto jednoduchá nátierka z údeného lososa so smotanovým syrom...

prazdny

Rybací perkelt

Hlavné jedlá

Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...

prazdny

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

Slané chuťovky

Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

prazdny

Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou

Hlavné jedlá

Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...

prazdny

Rýchle rybacie karí

Hlavné jedlá

Dobrým karí receptom nikdy nepohrdnem. Je to tak jednoduché a chutné jedlo, ktoré zahreje srdce a prakticky sa na ňom nedá čo pokaziť....

prazdny

Rybacie filé na cesnaku a chrene

Hlavné jedlá

Ryby a chren? Prečo nie. Každá zmena v príprave jedál je ku prospechu....

prazdny

Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú

Hlavné jedlá

Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...

prazdny

Šťavnaté guľky z kapra v aspiku

Večera

Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...

prazdny

Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou

Šaláty

Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....

prazdny

Šalát s pečenými sardinkami

Večera

Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....

prazdny

Pečený pstruh s feniklovým pestom

Hlavné jedlá

Sladkovodná ryba hodená do talianskych vôd.

prazdny

Pstruh na kvake s ďumbierovým medom

Hlavné jedlá

Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu...

prazdny

Pečené ančovičky

Hlavné jedlá

Stredomorský kompliment každého šalátového lístku, či chlebíku.

prazdny

Líčka z morského čerta so zemiakovým šalátom

Hlavné jedlá

Líčka z morského čerta odblaníme, vložíme do vákuového vrecka, pridáme k nim čerstvý kôpor, ...

prazdny

Purpurový „gravalax" s chrenovou penou

Hlavné jedlá

Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...

prazdny

Pstruh s oštiepkom a so špenátom

Hlavné jedlá

Listový špenát sprudka zatiahneme na olivovom oleji, pridáme trošku soli, korenia, cesnaku a muškátového orieška...

prazdny

Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob

Hlavné jedlá

Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou....

prazdny

Zaúdený pstruh s mangovým čatní

Hlavné jedlá

Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

prazdny

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou

Hlavné jedlá

Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

prazdny

Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom

Hlavné jedlá

Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...

prazdny

Krémová rajčatová polévka s treskou

Večera

Tresku povaříme v osolené vodě, vývar odložíme.

prazdny

Kapor s trikolórou pečených paprík

Hlavné jedlá

Vraj do tretice všetko dobré! Preto pridávam tentoraz môj vlastný recept na úpravu ľahkostráviteľných filetov z mladého...

prazdny

Rybacia polievka

Večera

Pre niekoho boj, pre niekoho tekuté zlato, nie každý má rád rybaciu, no u nás je to jedna z obľúbených polievok....