prazdny

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou

Hlavné jedlá

Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

prazdny

Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú

Hlavné jedlá

Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...

prazdny

Kapor s trikolórou pečených paprík

Hlavné jedlá

Vraj do tretice všetko dobré! Preto pridávam tentoraz môj vlastný recept na úpravu ľahkostráviteľných filetov z mladého...

prazdny

Filé v kukuričných lupienkoch

Hlavné jedlá

Vyprážané rybacie filé je známe a staré jedlo. Ale dobrá je aj jeho malá obmena -...

prazdny

Krémová rajčatová polévka s treskou

Večera

Tresku povaříme v osolené vodě, vývar odložíme.

prazdny

Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré

Hlavné jedlá

Prepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy...

prazdny

Polievka zo sladkovodných rýb s pečenými paprikami a s paradajkami

Večera

Ak kúpime celú rybu, hlava a časť kostí často končí v koši. Je to škoda,...

prazdny

Losos v sójovej omáčke s restovanými šampiňónmi a so zelerovým pyré

Hlavné jedlá

Losos obohatený sójovou omáčkou so zelerovým pyré.

prazdny

Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou

Hlavné jedlá

Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....

prazdny

Zaúdený pstruh s mangovým čatní

Hlavné jedlá

Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

prazdny

Pstruh s jablkovým sorbetom

Hlavné jedlá

Očistené, vykostené a osušené filety marinujeme v zmesi cukru, soli a nastrúhanej citrónovej kôry 15...

prazdny

Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou

Slané chuťovky

Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešame s créme fraiche,...

prazdny

Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli

Hlavné jedlá

Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a...

prazdny

Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami

Hlavné jedlá

Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...

prazdny

Smažené tresčí noky

Hlavné jedlá

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory...

prazdny

Ryžové rolky z kapra a zo zeleru

Hlavné jedlá

Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...

prazdny

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou

Hlavné jedlá

Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

prazdny

Sardinková pena

Nátierky

Jemná nátierka.