Marinovaný zubáč
Marinovaný zubáč

Pikantné ceviche zo zubáča a z avokáda

Peter Semivan
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 16. júla 2019
Pikantné ceviche zo zubáča a z avokáda
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

400 g
200 g
z 1 limetky
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zubáča nakrájame na malé kúsky a aspoň 10 minút marinujeme v limetkovej šťave s pokrájanou chilli papričkou.

  2. 2

    Avokádo očistíme, nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme a dochutíme limetkovou šťavou. Primiešame k namarinovanej rybe, prípadne avokádo a zubáča podávame navrstvené na sebe.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Ceviche je skvelé, aj keď zo zubáča som ešte nejedla - zatiaľ len z morských rýb. A väčšinou s množstvom jemne nakrájanej cibule. Lenže zubáč je výborná ryba, nemôže to byť iné ako dobré.
10 minút na seviche je určite dostatočných :) s avokádom som to nikdy neskúšala takže rozhodne zaradím do plánu :) ďakujem za inšpiráciu!

Pridaj komentár k receptu: