Údený pstruh
Údený pstruh

Zaúdený pstruh s mangovým čatní

Peter Semivan
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 15. júla 2019
Zaúdený pstruh s mangovým čatní
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, zurčiace, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie ryby majú storaké chute. Stačí opiecť a kráľovská dobrota je na stole; vždy iná. Navyše zdravá a ľahko stráviteľná. Žiaľ, rybám na slovenskom tanieri sme veľa dlžní. A tak rád volám doma i v našej hotelovej reštaurácii: „Hurá na ryby!" K udici i k stolu.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mangové čatní: Mango očistíme, nakrájame na malé kocky, ochutíme medom, soľou, čili papričkou, olivovým olejom a necháme odležať.

  2. 2

    Pstruhy vykostíme, zbavíme plutiev a upravíne na filety, ktoré osolíme a okoreníme. Filety opečieme na masle s olejom a necháme odležať.

  3. 3

    Na jednu filetu pstruha dáme mangové čatní a navrch položíme druhú filetu. Takto pripravíme 4 porcie. Zaúdime pomocou údiacej pištole, do ktorej sme k pilinám primiešali zelený čaj.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: