Zaúdený pstruh s mangovým čatní
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 15. júla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, zurčiace, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie ryby majú Zobraziť celý popisĽahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, zurčiace, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie ryby majú storaké chute. Stačí opiecť a kráľovská dobrota je na stole; vždy iná. Navyše zdravá a ľahko stráviteľná. Žiaľ, rybám na slovenskom tanieri sme veľa dlžní. A tak rád volám doma i v našej hotelovej reštaurácii: „Hurá na ryby!" K udici i k stolu.
porcie
príprava
Postup
-
1
Mangové čatní: Mango očistíme, nakrájame na malé kocky, ochutíme medom, soľou, čili papričkou, olivovým olejom a necháme odležať.
- 2
Pstruhy vykostíme, zbavíme plutiev a upravíne na filety, ktoré osolíme a okoreníme. Filety opečieme na masle s olejom a necháme odležať.
- 3
Na jednu filetu pstruha dáme mangové čatní a navrch položíme druhú filetu. Takto pripravíme 4 porcie. Zaúdime pomocou údiacej pištole, do ktorej sme k pilinám primiešali zelený čaj.
Tiež Údený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu