Zaúdený pstruh s mangovým čatní

Peter Semivan
šéfkuchár Hotela Dubná Skala**** v Žiline, 15. júla 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Zaúdený pstruh s mangovým čatníFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, zurčiace, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie ryby majú storaké chute. Stačí opiecť a kráľovská dobrota je na stole; vždy iná. Navyše zdravá a ľahko stráviteľná. Žiaľ, rybám na slovenskom tanieri sme veľa dlžní. A tak rád volám doma i v našej hotelovej reštaurácii: „Hurá na ryby!" K udici i k stolu.

4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mangové čatní: Mango očistíme, nakrájame na malé kocky, ochutíme medom, soľou, čili papričkou, olivovým olejom a necháme odležať.

  2. 2

    Pstruhy vykostíme, zbavíme plutiev a upravíne na filety, ktoré osolíme a okoreníme. Filety opečieme na masle s olejom a necháme odležať.

  3. 3

    Na jednu filetu pstruha dáme mangové čatní a navrch položíme druhú filetu. Takto pripravíme 4 porcie. Zaúdime pomocou údiacej pištole, do ktorej sme k pilinám primiešali zelený čaj.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist