Líčka z morského čerta so zemiakovým šalátom
Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 3. augusta 2017
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 3. augusta 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Líčka z morského čerta odblaníme, vložíme do vákuového vrecka, pridáme k nim čerstvý kôpor, soľ a varíme sous vide pri 55 °C 8 minút (Pozn. red.: sous vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote). Po úprave prudko schladíme.
- 2
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, nakrájame na malé kocky, pridáme uvarenú mrkvu nakrájanú na kocky, osolíme a okoreníme, pridáme kyslú smotanu a najemno nakrájanú pažítku. Podľa chuti môžeme dochutiť jablčným octom a troškou cukru.
Tiež morský čert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Morského čerta dostať kúpiť napríklad v Metre.