Rolády z lososa
Rolády z lososa

Lososové roládky s bryndzou v bylinkovej omáčke

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 10. mája 2017
Lososové roládky s bryndzou v bylinkovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g (alebo kapor, pstruh, sumec)
150 g
1 ks
200 ml
50 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Lososovú filetu umyjeme, stiahneme z kože, očistíme od zvyškových kostičiek a nakrájame na 5 cm plátky. Osolíme a položíme na papierové utierky približne na 10 minút.

  2. 2

    Baklažán nakrájame na kolieska, sprudka opečieme a uložíme na lososové plátky. Bryndzu vymiešame s nastrúhaným cesnakom a natrieme na baklažánové kolieska. Všetko spolu zvinieme do roliek. Ukladáme na maslom vymastený pekáč, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 20–25 minút.

  3. 3

    Smotanu na varenie nalejeme do kastrólika, pridáme nastrúhanú kôru a šťavu zo zvyšku citróna, prilejeme výpek z pekáča, pridáme zvyšok masla a nasekané bylinky. Všetko spolu uvaríme.

Diskusia k receptu

stanci11
a tá bryndza nevytečie? to si nejako neviem predstaviť,,, inak je to to pekný recept :) mne losos a bryndza strašne k sebe pasujú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia