Lososové roládky s bryndzou v bylinkovej omáčke
Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 10. mája 2017
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 10. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
25 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Lososovú filetu umyjeme, stiahneme z kože, očistíme od zvyškových kostičiek a nakrájame na 5 cm plátky. Osolíme a položíme na papierové utierky približne na 10 minút.
- 2
Baklažán nakrájame na kolieska, sprudka opečieme a uložíme na lososové plátky. Bryndzu vymiešame s nastrúhaným cesnakom a natrieme na baklažánové kolieska. Všetko spolu zvinieme do roliek. Ukladáme na maslom vymastený pekáč, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 20–25 minút.
- 3
Smotanu na varenie nalejeme do kastrólika, pridáme nastrúhanú kôru a šťavu zo zvyšku citróna, prilejeme výpek z pekáča, pridáme zvyšok masla a nasekané bylinky. Všetko spolu uvaríme.
Tiež z lososa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ak aj trochu vytečie, nevadí, servíruje sa spolu s rolkami.