prazdny

Pečené jahňacie stehno s feniklom a orechmi

Hlavné jedlá

Mäso poriadne nasolíme a okoreníme, dochutíme drvenými feniklovými semienkami a drvenými orechmi. Aby mäso počas pečenia...

prazdny

Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou

Kuracie mäso

Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias...

prazdny

Kuracie nôžky na olivách a citróne

Kuracie mäso

Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.

prazdny

Pečené hermelínové fašírky

Hlavné jedlá

Veľmi chutné fašírky sa dajú pripraviť aj z obľúbeného plesňového syra....

prazdny

Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido

Bravčové mäso

Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...

prazdny

Kozľacina s okrou v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Na marinádu dáme do misky kyslú smotanu, pridáme dva strúčiky cesnaku, ktorý nakrájame nadrobno a...

prazdny

Ružičkový kel s prosciuttom

Večera

Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....

prazdny

Polievka z pečených paradajok a paprík

Večera

Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...

prazdny

Bravčové rebrá à la Východ

Bravčové mäso

Pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrendiencií. Do marinády naložíme rebrá a necháme v chladničke aspoň 24 hodín,...

prazdny

Šalát s chrumkavými cestovinami gnocchi

Cestoviny

Netradičné spojenie zeleninového šalátu a pečených zemiakových cestovín gnocchi vytvára výborný ľahký obed či večeru.

prazdny

Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou

Hlavné jedlá

Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.

prazdny

Bataty zapečené s marshmallows

Dezerty

Bataty (alebo sladké zemiaky), sú svojou prirodzenou chuťou predurčené k rôznym dezertom. V spojení s...

prazdny

Buchty s lekvárom

Dezerty

Buchty, ktoré zvládne každý.

prazdny

Paradajkové košíčky so pšenom

Bezmäsité jedlá

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

prazdny

Ovčie rebro s tekvicovou penou

Hlavné jedlá

Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

prazdny

Pečené jahňacie mäso s bryndzovými zemiakmi

Večera

Lahodný obed - taký slovenský.

prazdny

Polievka z pečených zemiakov

Večera

Hoci pečené zemiaky bežne jeme samotné alebo ich podávame ako prílohu, my sme z nich vyčarovali jemnú krémovú polievku....

prazdny

Pečená šunka s maslovou zeleninou a vajíčkovou penou

Bravčové mäso

Zaúdenú šunku z pleca alebo stehna najlepšie deň vopred uvaríme domäkka v mierne osolenej vode spolu s...

prazdny

Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...

prazdny

Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke

Kuracie mäso

Skvelé jedlo z jedného pekáča, ktoré je vďaka sviežej citrónovej omáčke ideálne na teplé letné dni....

prazdny

Pečená lopatka a krk z daniela na koreňovej zelenine s červeným vínom

Hlavné jedlá

Dostal som sa trochu k divine, tak som skúšal a vyšlo.

prazdny

Pečené ančovičky

Hlavné jedlá

Stredomorský kompliment každého šalátového lístku, či chlebíku.

prazdny

Pečené kuriatko so šafranovým rizotom

Kuracie mäso

Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...

prazdny

Pečené gaštany z teplovzdušnej fritézy

Dezerty

Videla som viacero receptov na pečenie gaštanov v teplovzdušnej fritéze (tzv. airfryer). Chcela som tento...

prazdny

Drobné paradajky, ružičkový kel a plantain ako zoštíhľovací obed

Bezmäsité jedlá

Teraz sa zavďačím vegetariánom, ale aj našinec sa občas dostane do situácie, kedy je „postavený“ pred zelený tanier....

prazdny

Pečený pstruh s feniklovým pestom

Hlavné jedlá

Sladkovodná ryba hodená do talianskych vôd.

prazdny

Šalát s pečenými sardinkami

Večera

Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....